Dara Rolins a Miko Hladký to dali dohromady

Po mesiaci v štúdiu vydáva skupina Gladiator dvanásty album s názvom Hlavu maj hore.

21.10.2009 14:18
Gladiator, Miko Hladký Foto:
Nový album skupiny Gladiator je už na svete.
debata

Dara Rolins a Miko Hladký to dali konečne dohromady. Nie, netvoria nový pár šoubiznisu. Len si na novom albume skupiny Gladiator Hlavu maj hore spoločne „strihli“ duet. „Ja som už dlho uvažoval o duete. Doposiaľ sme nahrali len jeden, s Katkou Korček ešte v devätdesiatych rokoch,“ hovorí Miko Hladký. Keď sa mu dostala do rúk skladba Perfektný svet, ktorú zložil Georgio Babulic a otextoval Roman Slávik , bolo rozhodnuté. „Ako som skladbu prvý raz počul, hneď mi napadlo, že by to mohol byť skvelý duet. A spomenul som si na Daru. Hoci ona sa pohybuje vo vlnách R&B štýlu, hlasovo sme si super sadli,“ tvrdí Hladký. A tak sa na horúci album Gladiátora dostala aj Dara.

Nápad na nové CD-čko nosili členovia kapely v hlave už dlhšie, no do príprav sa pustili až začiatkom tohto roka. „Od januára sme dávali dokopy skladby. Do nahrávania v štúdiu sme sa vrhli na konci augusta a zvládli sme to za mesiac,“ hovorí Georgio Babulic a pokračuje: „Hlavu maj hore je starý dobrý Gladiator, na aký sú fanúšikovia zvyknutí. Je to rytmický gitarový album.“ Obsahuje aj pesničky Neviem ťa nájsť a Keď sa bez teba zbláznim, ktoré sa už hrávajú v rádiách. „Nikdy sa nedá urobiť album, na ktorom budú od prvej po poslednú pieseň hitovky. Ale nejaké sa tam určite ešte nájdu. Ja by som na ďalší hit tipoval prvú skladbu Hlavu maj hore a potenciál stať sa hitom má určite aj spomínaný duet s Darou, Perfektný svet,“ myslí si Miko Hladký.

Keďže album je dokončený, kapela onedlho vyrazí na turné. S Gladiatormi sa na pódiu tento raz objavia aj Taktici. „Na šnúru vždy berieme nejakú inú kapelu a tento rok sme sa rozhodli pre skupinu Taktici. S chalanmi sa dobre poznáme a ich hudba sa nám páči. Taktici odohrajú na každom koncerte hodinu a po nich prídeme na rad my,“ hovoria členovia kapely. Pre svojich fanúšikov si pripravili aj malé prekvapenie. „Nový album Hlavu maj hore pokrstíme v každom meste, kde budeme hrať. A krstnými rodičmi bude vždy pár našich fanúšikov, ktorých vytiahneme z davu na pódium.“

Práve prvá pieseň, Hlavu maj hore, podľa ktorej Gladiatori pomenovali celý album, im dala v štúdiu najviac zabrať. „Nahrávali sme ju ako prvú a točili sme ju na päť či šesťkrát. Ale pri prvej piesni je to normálne. Potom už nahrávanie išlo ako po masle, za deň sme stihli aj dve pesničky,“ tvrdí Miko Hladký.

debata chyba