Nový, údajne posledný, album Coldplay je vonku, kritici sa rozchádzajú

A Head Full of Dreams je siedmym albumom skupiny, ktorá už po celom svete predala na 100 miliónov platní. Každé ich predchádzajúce album sa dostal na prvé miesto britskej hitparády. Na 11 nových skladbách sa podieľali aj hostia ako Noel Gallagher či Beyoncé.

04.12.2015 16:04
Chris Martin Foto: ,
Chris Martin z Coldplay.
debata

Prvé kritiky albumu, ktorý sa nahrával v Malibu, Los Angeles a v Londýne, sú rozporuplné. Kým americký denník The New York Times víta „éru obnovy“ skupiny, tak francúzsky časopis Les Inrocks hovorí o „omieľaní melódii vedúcich až k podráždeniu“.

Budúci Super Bowl, ktorého sa ako hlavná vystupujúci zúčastní interpreti hitov Yellow, Viva la Vida, Clocks, Princess of China alebo A Sky Full of Stars, sa uskutoční 7. februára 2016 na štadióne v kalifornskom meste Santa Clara. Účasť na tomto koncerte označil frontman skupiny Chris Martin za „najväčší okamih“ ich kariéry. Vystúpenie americkej speváčky Katy Perry na Super Bowlu v februári tohto roku sledovalo v USA a inde vo svete viac ako 118 miliónov televíznych divákov.

Skupina Coldplay podľa BBC tiež ohlásila veľké turné k novému albumu, ktoré sa uskutoční až budúci rok,no už 9. decembra vystúpia zadarmo v Paríži. Chcú potešiť tamojší fanúšikov a uctiť si pamiatku obetí nedávnych atentátov.„Paríž je pre našu skupinu veľmi výnimočné mesto. Je to miesto neprekonateľného pôvabu, ducha a krásy. A my nemôžeme s tamojším koncertom čakať,“ vysvetlil Chris Martin.

Coldplay plánujú od marca do júla budúceho roka celkovo 26 koncertov pod šírym nebom v 14 krajinách Európy a Latinskej Ameriky.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #turné #Coldplay #A Head Full of Dreams