Marián Labuda sa učil moonvalk. Kvôli šou o Jacksonovi

Ďakujeme ti, Michael Jackson! Tak sa volá hudobno-tanečná pocta kráľovi popu, ktorú pripravili slovenskí hudobníci a tanečníci. Benefičný program Thank You Michael Jackson uvidia diváci vo viacerých slovenských mestách. Premiéru má 15. novembra v Športovej hale na Pasienkoch v Bratislave.

10.11.2009 10:00
Marián Labuda Foto:
Herec Marián Labuda.
debata

„Program vychádza zo života Michaela Jacksona a ponúkne situácie alebo scény, ktoré ho budú pripomínať. Pôjde o obrovskú dvojhodinovú megašou, počas ktorej zaznejú tie najväčšie hity,“ sľubuje producent a zároveň autor celého projektu Tomáš Balla. Nápad na predstavenie vznikol podľa jeho slov len niekoľko hodín po spevákovej smrti. Oslovil s ním viacerých slovenských umelcov.

„Všetci, ktorých som oslovil, sú umelci, ktorí mali k Michaelovi veľmi blízko. Väčšinou sú to jeho oddaní fanúšikovia. Na ponuku reagovali veľmi pozitívne, nadšene a dúfam, že to bude v šou cítiť.“ V programe v réžii Karola Vosátka sa okrem množstva tanečníkov, stočlenného detského zboru, 30-členného gospelového zboru či živej kapely predstavia napríklad Dara Rolins, Anita Soul, Tina, Rytmus, Peter Batthyány alebo Marián Labuda. „Keď som projekt dával dokopy, napadlo mi, že ústrednou postavou v živote Michaela Jacksona bol jeho otec Joe a nevidel som pre neho lepšie obsadenie ako Mariána Labudu. A naučí sa aj moonwalk!“ prezradil Balla.

Organizátori sľubujú naozaj výpravnú šou, v ktorej nebudú chýbať špeciálne efekty, svetelné steny, vysúvacie rampy či videoprojekcie. „Samotné pódium, na ktorom budú interpreti vystupovať, je to isté pódium, na ktorom spievala Madonna na koncerte v Prahe,“ dodal Balla. Po dvoch bratislavských vystúpeniach v nedeľu a pondelok sa program presunie v stredu do Košíc a počas novembra ho uvidia aj diváci v Nitre, Žiline, vo Zvolene a v Trnave. Na február plánujú organizátori sériu vystúpení v Česku. V budúcnosti možno predstavenie vyjde ako album a DVD, v súčasnosti sa však ešte riešia autorské práva.

debata chyba