Backstreet Boys lákajú na hity aj novinku

V deväťdesiatych rokoch lámali svojimi sladkými pesničkami dievčenské srdcia. Potom sa načas odmlčali a pokúsili sa o návrat. Americká skupina Backstreet Boys, ktorá patrí k najúspešnejším chlapčenským kapelám, vystúpi v stredu v slovenskej koncertnej premiére v bratislavskej Sibamac Aréne.

24.11.2009 07:00
Backstreet Boys Foto:
Backstreet Boys
debata

„Tento banálny comeback je ťažko triumfálnym návratom,“ napísal v recenzii na platňu Never Gone, ktorou sa skupina v roku 2005 vrátila po trojročnej prestávke, americký magazín Entertainment Weekly. odvtedy sa viac vecí zmenilo. Päticu opustil Kevin Richardson a zvyšná štvorica nahrala ďalšie dve platne. Tú zatiaľ poslednú This Is Us z októbra tohto roka predstaví kapela aj v Bratislave.

„Trochu sme experimentovali. Skúšali sme nový zvuk, využili sme viac živých nástrojov, sláčikov, živé bubny, gitary. Snažili sme sa vymaniť spod syntetizátorového zvuku, toho, čo sme kedysi robili,“ povedal o novom albume A. J. McLean. „Myslím, že je to dosiaľ to najlepšie, čo sme urobili. Neponáhľali sme sa a dopriali sme si čas,“ dodal.

Okrem nových piesní však na koncerte zaznejú aj staré hity ako Quit Playing Games (With My Heart), Show Me The Meaning of Being Lonely, I'll Never Break Your Heart alebo All I Have to Give.

Kapela, ktorá vznikla začiatkom deväťdesiatych rokov, mala najskôr úspech v Európe, až potom sa jej podarilo zaujať aj v USA. „Európa bola naším prvým domovom. Tu sme mali turné ešte predtým, ako nás prijali v Spojených štátoch. Tým sme hovorievali krajina bez fanúšikov. V Európe sme boli na špičke hitparád a v USA sme obsadili 69. miesto. Bolo to O. K. V tom čase letel grunge štýl, skupiny ako Nirvana a na druhej strane aj hip-hop bol veľká vec,“ zaspomínal si A. J.

Po európskom úspechu však prišla sláva aj doma a kapela dosiahla niekoľko rekordov. Podľa internetovej encyklopédie Wikipedia je kapela po speváčke Sade len druhým interpretom, ktorému sa podarilo s prvými siedmimi platňami vždy umiestniť v prvej desiatke americkej albumovej hitparády.

debata chyba