Ex-superstarista Konrád vydal debut a mieri do ďalšej súťaže

Finalista minuloročnej súťaže Martin Konrád nahrával štyri mesiace svoj debutový album. S jednou z nových piesní by rád zabodoval aj v Eurosongu.

27.11.2009 16:00
Martin Konrád Foto:
Martin Konrád vydáva debudový album Sám sebou.
debata

Finalista minuloročnej SuperStar Martin Konrád opäť pokúša šťastie. „Prihlásil som sa do súťaže Eurovision Song Contest 2010. Po SuperStar by to mohla byť príjemná zmena, pretože konečne budem môcť predviesť fanúšikom svoje veci a nie len prespievané pesničky. A nemali by to byť ani také nervy,“ tvrdí Martin, ktorý v týchto dňoch vydáva svoj debutový album Sám sebou… . „Do Eurosongu som sa prihlásil s piesňou Ja viem, ktorá sa nachádza na mojom novom albume. Je o láske, k jej napísaniu ma inšpirovala vlastná skúsenosť a myslím si, že veľa ľudí by sa v nej mohlo nájsť.“

O novom albume začal Martin Konrád uvažovať hneď po skončení SuperStar. „Mal som 45 piesní, z ktorých som napokon vybral deväť. Ide o moje pesničky, k väčšine som robil aj texty. Sú v slovenčine, len dve z nich, The One a Chance, sú v angličtine.“ Album vznikal štyri mesiace v banskobystrickom štúdiu PJ Sound Studiu pod dohľadom producenta Petra Dobríka. „Myslím si, že SuperStar mi dosť pomohla. Je to skvelá štartovacia čiara pre každého začínajúceho speváka, ale po jej skončení sa o úspech už musí pokúsiť každý sám.“

Ako Martin priznal, jeho kapela, s ktorou hrával niekoľko rokov, sa pred časom pre nezhody rozpadla. A tak mu nezostalo iné, len si založiť novú kapelu. „Asi pred mesiacom sme sa dali s chalanmi definitívne dohromady. Momentálne sa zohrávame u mňa doma v Šali v zložení Peter Kollár (bicie), Rado Buchel (sólová gitara) a Rasťo Popovič (basgitara). Ja mám na starosti spev a druhú gitaru,“ povedal spevák, ktorý už chystá aj nejaké koncerty.

Minuloročný superstarista si vychutnáva aj tohtoročnú česko-slovenskú spevácku šou. „Mojou favoritkou je Dominika Stará. Spieva úžasne a držím jej palce, aby vyhrala,“ povedal na záver.

debata chyba