Pán prsteňov zaznie s veľkolepým hudobným sprievodom

Za soundtrack k filmu Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa (2001) získal kanadský skladateľ Howard Shore Oscara aj Grammy a hudba sa vyskytuje v rebríčkoch najlepších soundtrackov dekády. Fanúšikovia takmer trojhodinového fantasy filmu režiséra Petera Jacksona si budú môcť obľúbenú snímku vychutnať 20. júna 2016 v bratislavskej Incheba Expo Aréne po prvý raz aj s veľkolepým živým hudobným sprievodom.

23.12.2015 09:00
Lord of Rings in Concert Foto:
Lord of Rings in Concert uvedú v Bratislave 20. júna 2016.
debata

Koncertné predstavenie Lord of Rings in Concert zaznie aj so 100-členným symfonickým orchestrom a 150-členným speváckym zborom. Film premietnu v HD kvalite na plátne s veľkosťou 150 štvorcových metrov v pôvodnom znení s titulkami a bez hudobných podkladov, ktoré doplnia naživo orchester a zbor.

Koncert síce vznikol v americkej produkcii, no v Bratislave a tiež v Prahe sa predstaví Plzenská filharmónia so speváckym Zborom Univerzity Karlovej, chlapčenským filharmonickým zborom a zahraničnými sólistami. „Jedinečné spojenie veľkolepej projekcie so živým hudobným sprievodom sľubuje skutočne fantastický zážitok,“ uvádzajú organizátori.

Z projektu, ktorý je spojením živej hudby a slávneho filmu, neskrýval nadšenie ani samotný Howard Shore. „Predstavenie je viac symfonickým koncertom a divák si k tomu pridá ešte filmový zážitok. Kombinácia týchto dvoch vecí tvorí skutočne fascinujúce podujatie,“ uviedol skladateľ v rozhovore pre portál ocregister.com.

Podľa Shorea sa Jacksonovi podarilo v Pánovi prsteňov vytvoriť najkomplexnejší fantasy svet, aký kedy vznikol, a práve snímka Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa pre neho zostane navždy niečím výnimočným, keďže „bola začiatkom jeho cesty do Tolkienovho sveta“. „Snažil som sa pliesť si cestu do tohto sveta. Často som sa cítil ako Frodo s prsteňom – tá úžasná zodpovednosť. Bolo to akoby režisér Peter Jackson išiel predo mnou s lampášom. Občas sa unavil a niesol som svetlo ja. Trvalo to tri roky a deväť mesiacov, jeden krok v čase,“ dodal skladateľ, ktorý má na konte už vyše 80 soundtrackov.

Vstupenky na Lord of Rings in Concert sú už v predaji a ich ceny sa začínajú na sume 69 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Pán prsteňov #Incheba Expo Aréna #Lord of Rings in Concert #Howard Shore