Nad Eurosongom opäť vyhral Mel Gibson

Ako na húsenicovej dráhe sa hýbala sledovanosť Eurosongu. Pesničková súťaž sa v piatok ocitla pod priemerom, v nedeľu zase vyletela nad priemer sledovanosti Slovenskej televízie.

02.02.2010 02:00
Martina Schindlerová Foto:
Speváčka Martina Schindlerová.
debata

Eurosong opäť pokorila Smrtonosná zbraň s Melom Gibsonom. Tretie štvrťfinálové kolo si v piatok pozrelo len 268-tisíc divákov. Zato Smrtonosnú zbraň 2 na Markíze si zapol vyše dvojnásobok divákov.

Aj tento týždeň „vybalí“ Markíza na Eurosong pokračovanie Smrtonosnej zbrane. A navyše do hlavného vysielacieho času v piatok nasadí prvú časť novej relácie s humoristom Jurajom Mokrým Tomu neuveríš! Možno preto predpokladať, že piatkové čísla sledovanosti Eurosongu klesnú ešte nižšie.

Ale zdá sa, že nedeľný Eurosong zase prilákal niekoľko tisícov z divákov Markízy. Sledovanosť Eurosongu narástla, súťaž si pozrelo 367-tisíc divákov. Viac ráz reprízovaného Gladiátora, ktorého nasadila Markíza, si zase zaplo o štyri percentá menej divákov ako nedeľný film pred týždňom.

„Možno tentoraz prepli na Eurosong,“ povedal šéfredaktor medialne.sk Radoslav Augustín. „Pri Eurosongu však nejde o veľmi veľký výkyv. Dalo by sa to analyzovať, ak by si Eurosong udržal vyšší podiel dlhodobejšie. Vtedy by sa dalo hovoriť o skutočnom zvýšení hodnoty programu. Teraz to mohol byť len jednorazový výkyv,“ vysvetlil Augustín.

Ale ani vyššia sledovanosť Eurosongu nepriblížila súťaž k minuloročným podielom. „Za ostatný rok sa Slovenská televízia dostala na perifériu. A ľudia akoby už neboli zvyknutí sa ani pozerať, čo sa tam vysiela. Pred rokom mal Eurosong lepšiu východiskovú pozíciu,“ uzavrel Augustín.

Sledovanosť programov v hlavnom vysielacom čase

STV
piatok Eurosong 14,7 percenta
nedeľa Eurosong 17,2 percenta

Markíza
piatok Smrtonosná zbraň 2 35,8 percenta
nedeľa Gladiátor 30,4 percenta

Joj
piatok Silvestrovský Panelák 20 percent
nedeľaKrajina strelcov 21,2 percenta

Kto postúpil z tretieho štvrťfinále

1. Robo Opatovský – Niečo máš
2. Free Voices – Z osnov
3. Renáta Čonková & Martina Polievková – Dúha
4. Martin Konrád – Ja viem

Kto postúpil zo štvrtého štvrťfinále

1. Martina Schindlerová – Môžeš ísť
2. May – Tón
3. Alone – Strašne mi chýbaš
4. Petra Humeňanská – Rosa rosí

debata chyba