Jason Bonham verí, že Led Zeppelin si spolu ešte zahrajú

Podľa slov 49-ročného bubeníka však nie je isté, či pôjde o verejné vystúpenie.

27.12.2015 16:00
Led Zeppelin Celebration Day Premiere Foto: ,
John Paul Jones, Robert Plant, Jimmy Page a Jason Bonham z kapely Led Zeppelin.
debata

Hudobník Jason Bonham sa vyjadril, že verí v opätovné stretnutie formácie Led Zeppelin. Syn nebohého bubeníka kapely Johna Bonhama to prezradil počas rozhovoru s hudobným magazínom Vanyaland. „V hĺbke srdca verím, že si spolu ešte niekedy zahráme,“ povedal Bonham, ktorý svojho otca nahradil na poste bubeníka v roku 2007 počas zatiaľ posledného vystúpenia Led Zeppelin v londýnskej O2 Arene. Štyridsaťdeväťročný bubeník však dodal, že nevie, či tak spravia verejne alebo len v kruhu bývalých členov skupiny.

Ďalšie plány na reunion formácie však zatiaľ nie sú známe. Gitarista už nefungujúceho zoskupenia Jimmy Page sa momentálne venuje prípravám na svoje budúcoročné turné. Bývalý spevák kapely Robert Plant zas dohady o jeho možnom návrate do Led Zeppelin v roku 2014 poprel.

Jason Bonham sa momentálne venuje projektu Jason Bonham's Led Zeppelin Experience, ktorý vytvoril na počesť britskej hudobnej legendy. Spolupracoval aj s pôvodnými členmi Led Zeppelin na živáku Celebration Day (2012). Nahrávka zaznamenáva spomínaný koncert z roku 2007, ktorý venovali zakladateľovi gramofónovej spoločnosti Atlantic Records Ahmetovi Ertegunovi. Okrem toho hrá vo formácii The Circle, ktorej členmi sú okrem neho aj Sammy Hagar, bývalý basgitarista Van Halen Michael Anthony a Vic Johnson. V máji tohto roka im vyšiel živák s názvom At Your Service.

debata chyba
Viac na túto tému: #Led Zeppelin #Jason Bonham