Lenka Dusilová zaspieva v múzeu

Česká speváčka Lenka Dusilová vystúpi už v piatok 11. júna so svojím triom v Bratislave.

11.06.2010 10:00
Lenka Dusilová Foto:
Lenka Dusilová
debata

„Dostať sa na Slovensko a ísť si tu niekde zahrať je pre mňa celkom ťažké. Veľmi by som však chcela,“ povedala pred niekoľkými rokmi pre Pravdu speváčka, ktorá na Slovensku naozaj až tak často nevystupuje.

Tentoraz sa predstaví v bratislavskom Múzeu obchodu na Linzbothovej ulici 16. Na netradičnom mieste vystúpi vďaka hudobnému projektu Rock v múzeu. „Snahou je vytvoriť aj na periférii hlavného mesta multikultúrny stánok – hudobný klub. Len u nás sa môže návštevník počas koncertu doslova rozprávať so svojou vysnívanou hviezdou, dokonca sa jej dotknúť,“ píšu o Rocku v múzeu organizátori na svojich internetových stránkach.

Lenka Dusilová, trojnásobná držiteľka Anděla, prešla od začiatku svojej kariéry viacerými hudobnými projektmi. Začínala v rodinnej folkovej kapele, spievala aj v zbore Bambini di Praga. Neskôr bola hlasom kapely Sluníčko, s ktorou zvíťazila vo vtedy populárnej súťaži Marlboro Rock In '94. Spolupracovala s kapelou Lucie a s Davidom Kollerom, s ktorým vytvorili projekt Pusa. Potom sa presadila ako sólová speváčka. Jej najnovším projektom je Eternal Seekers, v ktorom sa spojila s klarinetovým kvartetom Clarinet Factory a klaviristkou Beatou Hlavenkovou. „Snivá hudba prenáša poslucháča do špecifického časopriestoru: Akoby sa počas hlbokej noci ocitol v potemnenom bare. Príliš neskoro na to ísť spať, príliš skoro na vstávanie,“ napísal v recenzii na ich album server nekultura.cz.

Okrem Dusilovej zahrá na koncerte v múzeu, ktorý sa začína dnes o 19. h, aj trnavská kapela Bonzo and The Resonators Petra „Bonza“ Radványiho.

debata chyba