Radičová pôjde na Pohodu, Kaščák pre ňu nejaký lístok určite nájde

Pre novú premiérku krajiny Ivetu Radičovú (SDKÚ) sa určite na čoskoro vypredanej Pohode nejaký voľný lístok nájde. Uviedol to organizátor najväčšieho slovenského hudobného festivalu Michal Kaščák.

09.07.2010 21:15
radičová Foto:
Premiérka Iveta Radičová.
debata

Radičová informovala, že má v sobotu namierené do Trenčína, na festival berie aj českého ministra Karla Schwarzenberga.

"Uznávam, že táto otázka je mimoriadne zaujímavá,” odpovedal Kaščák s úsmevom na tvári na otázku, či pustí Radičovú na festival, keď bude vypredané. Festival má kapacitu obmedzenú na 30-tisíc návštevníkov. Voľných je totiž už len niekoľko sto lístkov. "My ako festival vždy máme v rezerve voľné lístky, ale bežné, nie umelecké. Neboli sme zatiaľ nikým kontaktovaní a chceme to nechať na samovývoji,” uviedol ďalej k návšteve premiérky Kaščák.

Pre organizátorov festivalu je podľa jeho slov oveľa podstatnejšia obyčajná ľudská dôvera návštevníkov, bez ohľadu na prípadnú politickú významnosť. Kaščák dodal, že na festival má otvorené dvere každý, pokiaľ nie je ohrozením pre ostatných. Polícia zatiaľ zaznamenala krádež v stane, ale nič vážnejšie. Oproti minulému roku posilnená zdravotnícka služba je zatiaľ bez významnejšej roboty a Kaščák dúfa, že to tak ostane aj do nedeľného rána, keď sa festival končí ekumenickou bohoslužbou.

debata chyba