Známi operní sólisti zaspievajú tej, čo z nich vydolovala talent

Vychovala známych slovenských operných spevákov, a tí jej svojím umením zablahoželajú k narodeninám. Vyhľadávanej profesorke spevu Zlatici Livorovej k životnému jubileu zaspievajú jej žiaci na mimoriadnom koncerte. Uskutoční sa v pondelok v historickej budove Slovenského národného divadla.

11.10.2010 13:32
Terézia Kružliaková
Terézia Kružliaková
debata

A slávne operné árie na koncerte uvedú aj medzinárodne uznávaní operní sólisti ako sopranistka Eva Jenisová, mezzosopranistka Terézia Kružliaková, tenorista Otokar Klein či barytonista Aleš Jenis. Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor vystúpia pod taktovkou šéfdirigenta Opery Slovenského národného divadla Rastislava Štúra.

Významná pedagogička operného spevu Zlatica Livorová učila dve desaťročia na bratislavskom konzervatóriu a spevákov dodnes vedie na Vysokej škole múzických umení. Môže sa pochváliť študentmi, ktorí na medzinárodných súťažiach po celom svete získali ocenenia, i tými, ktorí sa po štúdiách dostali aj na scény prestížnych operných domov ako La Scala, Metropolitná opera, Covent Garden či Boľšoj teatr.

debata chyba