Na Grammy sa aj spomínalo: Lady Gaga ako Bowie, Grohl a Depp si uctili Kilmistera

Hudobný svet prišiel v posledných mesiacoch o ikonické osobnosti, čo sa odrazilo aj na dramaturgii odovzdávania Grammy.

17.02.2016 09:00
The 58th Annual Grammy Awards - Show Foto: ,
Depp si uctil Kilmistera zo skupiny Motörhead.
debata

Už pred ceremoniálom sa objavovali diskusie o tom, či je práve Lady Gaga dobrou voľbou na poctu pre Davida Bowieho. Do kože chameleóna sa však dostala so svojou povestnou rafinovanosťou. S oranžovými vlasmi a s projektovaným bleskom na tvári sa predstavila ako Ziggy Stardust, čo bola Bowieho identita v sedemdesiatych rokoch. Na gitare ju sprevádzal producent Nile Rodgers a ponúkli prierez Bowieho tvorbou od Space Oddity, Rebel, Rebel až po Fame, Let’s Dance či Heroes a za svoj výkon si vyslúžili standing ovation a tiež pochvalné pohľady prítomných hudobníkov.

Nile Rodgers (vľavo) a Lady Gaga vzdávajú česť... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
The 58th Annual Grammy Awards - Show Nile Rodgers (vľavo) a Lady Gaga vzdávajú česť Davidovi Bowiemu na pódiu počas odovzdávania tohtoročných Grammy.
Spomínalo sa aj na Lemmyho Kilmistera z heavymetalovej skupiny Motörhead, ktorý zomrel ešte v decembri. "Mnohí z nás hrajú rokenrol, ale málokto z nás je rokenrol. Lemmy bol rokenrol. Bol rebelant a outsider. Bol to pre neho spôsob života. On bol Motörhead,“ povedal Dave Grohl. Na pódiu sa potom objavili Joe Perry z Aerosmith a Alice Cooper aj s gitaristom Johnnym Deppom. Pre trojicu fungujúcu pod názvom The Hollywood Vamprires išlo o prvé televízne vystúpenie. Počas večera hudobníci vzdali poctu aj bluesovej legende B. B. Kingovi, Glennovi Freyovi z Eagles či Morrisovi Whiteovi z Earth, Wind & Fire, ktorý dal podľa slov Stevieho Wondera svetu množstvo liečivej hudby.
Ceny za najlepší popový vokálny album a...
Kendrick Lamar získal Grammy za najlepší rapový...
+15Justin Bieber na pódiu počas  58. ročníka...

Sklamaním večera bolo zrušené vystúpenie Rihanny. Kvôli bronchitíde jej lekár nariadil hlasový pokoj. Fanúšikov potešila Adele so skladbou All I Ask z rekordmi ovenčeného albumu 25 a úspech mala aj energická kombinácia Skrillex, Diplo a Justin Bieber. Práve Diplo so Skrillexom si odniesli aj dve ocenenia Grammy za najlepšiu tanečnú nahrávku Where Are Ü Now a najlepší tanečný/elektro­nický album Skrillex And Diplo Present Jack a ich vystúpenie bolo dôkazom, že toto spojenie funguje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #David Bowie #Grammy 2016