Koncert pre všímavých ozdobia Varga aj Kirschner

Koncerty, divadlo aj filmové premietanie - to všetko ponúkne Koncert pre všímavých, ktorým ožije bratislavské PKO v stredu 17. novembra. Akcia, ktorá si pripomína odkaz nežnej revolúcie, sa začne symbolicky o 17.11 h spoločným vystúpením Mariána Vargu a Moyzesovho kvarteta. "Bude to obyčajná oslava neobyčajného dňa a toho, čo nám priniesol," povedal organizátor koncertu Michal Kaščák.

16.11.2010 07:00
Jana Kirschner Foto:
Jana Kirschner
debata

Okrem vystúpení Jany Kirschner, Billyho Barmana, afterPhurikane či českých formácií Midi lidi, WWW a Dybbuk zahrá napríklad aj violončelista Jozef Lupták. Spoločne s maďarským tanečníkom Krisztianom Gergeyom spojí Bachovu hudbu s improvizáciou a tancom v projekte Cello & Dance.

Koncert pre všímavých láka aj na divadlo. Predstaví sa napríklad Divadlo na tahu s Havlovou Záhradnou slávnosťou alebo modranský Domov sociálnych služieb Merema, ktorý uvedie hru Strom. V premiére premietnu v PKO dokument Andreja Kroba Zvláštní vydání. Na základe audiovizuálneho samizdatu mapuje novembrové dni roku 1989. Súčasťou koncertu bude aj literárna kaviareň, diskusie alebo udeľovanie cien Biela vrana. Tie sú „splácaním dlhu voči ľuďom, ktorí nasadzujú svoje krky za to, aby sme žili v lepšej spoločnosti a nepočujú za to ďakujem“.

debata chyba