A4 - nultý priestor bude oslavovať. Koncertmi

Bratislavské centrum pre súčasnú kultúru A4 - nultý priestor funguje už sedem rokov. Jeho januárový program sa tak začne v piatok 14. januára koncertnou oslavou nazvanou Sedem rokov v...

14.01.2011 09:00
Georgij Bagdasarov prešiel od punku a techna až... Foto:
Georgij Bagdasarov prešiel od punku a techna až k voľnej improvizácii.
debata

„Narodeninová torta bude mať podobu dvoch koncertov vyskladaných z improvizácie a ambientných plôch na akustických nástrojoch s delikátnymi elektronickými doplnkami: violončelá, saxofón, vibrafón, noisy sem, dróny tam,“ sľubujú organizátori.
Na dvojkoncerte sa predstavia dve dvojice hudobníkov. Armén Georgij Bagdasarov, ktorý momentálne pôsobí v Prahe, pochádza z Kazachstanu a okrem hudobnej kompozície sa venuje aj kybernetike či filmu. Vystúpi spoločne s Ukrajincom Alexandrom Vataginom, ktorý žije v Rakúsku, kde patrí k najzaujímavejším improvizátorom. „Hudobné krajiny tohto dua by sa určite nebránili označeniu za meditatívnu elektroakustickú zvukomaľbu,“ píšu organizátori.

Slovensko bude na narodeninovej oslave A4 zastupovať dvojica Pjoni a Stroon, ktorá ponúkne „svieži vánok poetických aj melancholických violončelovo-vibrafónových plôch“. O vizuálnu stránku ich vystúpenia sa svojimi projekciami postará Chaosdroid.

„Do názvu Sedem rokov v… si môže miesto, či už konkrétne alebo imaginárne, každý doplniť sám. Isté je, že koncertná oslava sa bude konať ešte stále na Námestí SNP. Vítaní sú všetci, i tí, ktorí sa do A4 – nultého priestoru za celých sedem rokov ešte nedostali,“ pozývajú organizátori.

Počas siedmich rokov fungovania sa v A4 predstavilo množstvo domácich a zahraničných hudobníkov najmä z nezávislej scény. Centrum však okrem toho ponúka aj filmové, divadelné alebo tanečné večery.

debata chyba