Festival Sziget zaznamenal rekordný počet návštevníkov

Budúci, jubilejný ročník obľúbeného podujatia sa bude konať od 9. do 16. augusta 2017.

19.08.2016 07:00
HUNGARY-FESTIVAL/SZIGET Foto: ,
Tohtoročný festival Sziget.
debata

Maďarský hudobný festival Sziget, ktorý sa konal od 10. do 17. augusta v Budapešti, navštívilo rekordných 496-tisíc ľudí z viac než sto krajín sveta. Permanentky na 24. ročník obľúbeného podujatia vypredali už počas jari, pričom jednodňové vstupenky sa minuli na tri dni zo siedmich. Ako však skonštatoval zakladateľ a hlavný organizátor festivalu Károly Gerendai, počet návštevníkov sa čoraz viac vyrovnáva. „Zatiaľ čo predtým sa zvykol vypredať víkend, v súčasnosti je počet návštevníkov približne rovnaký počas celého podujatia,“ uviedol.

Organizátori zároveň oznámili aj termín budúceho ročníka. Jubilejný 25. ročník sa uskutoční v dňoch 9. až 16. augusta 2017.

V prvý deň tohto ročníka ovládli hlavný stage formácie ako Die Antwoord či The Chemical Brothers, v piatok to boli Jake Bugg, Parov Stelar alebo Rihanna a v sobotu kapely ako Sigur Rós či Muse. V nedeľu návštevníkom zahral napríklad David Guetta, v pondelok Years & Years, Kaiser Chiefs alebo Sia a v utorok The Lumineers, The Last Shadow Puppets, pričom večer uzavrel dídžej Hardwell.

Na festivale vystúpili aj slovenskí interpreti, a to skupiny Fúzy Múzy a Queer Jane, ktoré sa predstavili na Europe stagei.

Okrem vyššie menovaných sa na Szigete predviedli aj Noel Gallagher's High Flying Birds, Bastille, Róisín Murphy, Sum 41, Manu Chao s kapelou La Ventura, Movits!, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Chvrches, John Newman, Jess Glynne, Kodaline, M83, Wilkinson, Mo, Naughty Boy, Goran Bregovič Wedding and Funeral Band, Nicky Romero, Travis Scott, Bullet For My Valentine, Skunk Anansie, Afrojack, Zedd, Marky Ramone's Blit­zkrieg, Boys Noize, Fidlar, Dillon Francis a mnohí ďalší.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #Sziget #návštevnosť