Karel Gott vydáva kompiláciu 40 Slavíků

DvojCD obsahuje štyridsiatku známych piesní a ako bonus aj dve nové skladby.

20.09.2016 05:00
Karel Gott Foto: ,
Karla Gotta pred októbrovým koncertom v O2 Aréne čaká ešte komornejšie vystúpenie v pražskom divadle Malostranská beseda.
debata

Český spevák vydá v piatok 23. septembra kompiláciu s názvom 40 Slavíků. Okrem štyridsiatky známych piesní v originálnych verziách, sa na nej nachádzajú dve nové bonusové skladby Země vstává a Perfektní den, ktoré spevák nahral v lete. Hudbu pre obe zložil Michal David, texty napísali Lou Fanánek Hagen a Jaroslav Machek.

„U nás je už veľmi dobre známe, že s Kájom oslavujeme narodeniny v rovnaký deň – 14. júla. Keď som premýšľal, aký darček mu venovať tento rok, rozhodol som sa mu napísať dve nové piesne, aby som ho namotivoval po tom, čím si v posledných mesiacoch prešiel. Spolupracovať s Karlom Gottom je pre mňa vždy veľká česť, skúsenosť a veľmi mu za to ďakujem," uviedol skladateľ a spevák Michal David. Gottovi vlani diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín, pre ktorú podstúpil onkologickú liečbu. V marci oznámil, že chorobu porazil a v máji absolvoval operáciu brušnej dutiny, ktorá mala proces liečby uzavrieť. Odvtedy sa umelec snaží dodržiavať zdravú životosprávu a podstupuje hlasovú rehabilitáciu. "Objavili sa tiež rôzne dohady o tom, či Karel bude po ťažkej chorobe vôbec môcť spievať. Toto je dôkaz, že mu to stále spieva skvele a verím, že ho čoskoro opäť budeme vídať na pódiu,“ uzavrel 56-ročný David. Gott plánuje 15. októbra koncertovať v pražskej O2 Aréne v rámci hudobného predstavenia českého Rádia Impuls. Ešte predtým – 10. októbra – sa predstaví na komornejšom podujatí v pražskom divadle Malostranská beseda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott