Schubert a Glass v jednom koncerte

"Srdce ich zvuku je prežiarené bohatým a rezonujúcim jasom, ťažko opísateľným, neporovnateľným s ničím iným,” píše o letnom vystúpení jedného z najlepších svetových sláčikových kvartet Fine Arts Quartet Edmonton Journal.

11.11.2016 16:00
koncert fine arts quartet
Fine Arts Quartet vystúpia v Bratislave.
debata

Slávne americké sláčikové kvarteto so sedemdesiatročnou históriou vystúpi v piatok večer v Evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave. Koncert je súčasťou programu festivalu Konvergencie, ktorý sa konal minulý mesiac.

Roky zohranú zostavu celosvetovo uznávaných hudobníkov Ralpha Evansa (husle), Efima Boica (husle), Juana Miguela Hernandeza (viola) a Roberta Cohena (violončelo) doplní jeho žiak – slovenský violončelista Jozef Lupták.

V ich predvedení zaznie Sláčikové kvinteto C dur op. 163 D 956 a Quartettsatz D 703 od klasického skladateľa Franza Schuberta, výber z diela Bukoliki Witolda LutosŁawského a skladby jedného z najvplyvnejších hudobníkov 20. storočia, amerického minimalistu a tvorcu filmovej hudby, skladateľa Philipa Glassa. Jeho tvorba je známa aj vďaka filmom Truman show, dokumentu Koyaanisquatsi či dráme Hodiny. Na konci 80. rokov vytvoril hudbu k divadelnej adaptácii poviedky dramatika Samuela Becketta pre newyorské divadlo Mabou Mines. Sláčikové kvarteto číslo 2 „Company“ je esenciou Glassových lyricko-romantických kompozícií a v prítmí kostola bude mať zaručene neodolateľnú atmosféru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vystúpenie #Fine Arts Quartet