Leonard Cohen zomrel v spánku po tom, čo doma spadol

Kanadský hudobník a básnik Leonard Cohen zomrel minulý týždeň v spánku po tom, čo v noci vo svojom dome spadol. Uviedol to jeho manažér. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters. Autor, ktorý bol svetoznámy okrem iného vďaka svojej piesni Hallelujah, zomrel vo veku 82 rokov.

17.11.2016 13:30
Leonard Cohen Foto: ,
Cohen zomrel 7. novembra, ale rodina jeho úmrtie zverejnila až o tri dni neskôr.
debata

Smrť umelca bola „náhla, neočakávaná a pokojná“, povedal jeho manažér Robert Kory. Cohenova rodina minulý týždeň príčinu úmrtia neuviedla.

Cohen zomrel 7. novembra, ale rodina jeho úmrtie zverejnila až o tri dni neskôr. V tom čase bol už umelec aj pochovaný. Po tradičnom židovskom smútočnom obrade spočinul po boku svojich rodičov a starých rodičov. „Za prítomnosti najbližších členov rodiny a niekoľkých celoživotných priateľov bol pochovaný do zeme v jednoduchej borovicovej rakve vedľa svojej matky a svojho otca,“ uviedol Cohenov syn Adam minulý týždeň. V najbližších dňoch by sa mala uskutočniť ešte spomienková akcia v Los Angeles, kde Kanaďan dlhodobo žil.

Cohen bol vedľa Boba Dylana či Paula Simona jedným z pesničkárov, ktorých sláva sa zrodila v uvoľnených 60. rokoch minulého storočia, a ovplyvnil hneď niekoľko generácií. Za to si vyslúžil okrem iného prijatie do Rokenrolovej siene slávy a udelenie najvyššieho kanadského civilného rádu.

V hudobnom svete prerazil, až keď sa v roku 1966 presťahoval z Kanady do New Yorku. Prvý štúdiový album vydal v roku 1967 pod názvom Songs of Leonard Cohen, posledná nahrávka You Want It Darker mu vyšla tento rok v októbri, teda o takmer pol storočia neskôr. Okrem toho má Cohen na konte osem koncertných albumov a päť kompilácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Leonard Cohen #príčina smrti