Drake ovládol tohtoročné ceny Billboard Music Awards

Hudobný časopis Billboard ho vyhlásil najlepším umelcom roka a získal aj ocenenie pre najlepšieho mužského interpreta. Jeho album Views je najúspešnejším albumom. 30-ročný raper pozbieral počas večera 13 cien.

22.05.2017 09:44
Drake Foto: ,
Drake počas večera získal 13 cien Billboard Music Awards.
debata

Ocenenie sa rozdávali v nedeľu v T-Mobile aréne v Las Vegas. Drake svojou žatvou trofejí prekonal predchádzajúci rekord britskej speváčky Adele, ktorá v roku 2012 ovládla 12 kategórií.

Hlavnú cenu pre najlepšieho hudobného umelca Drakeovi odovzdal Prince Jackson, najstarší syn popového kráľa Michaela Jacksona, ktorý zomrel v roku 2009.

Drake s prehľadom porazil popové veličiny ako sú Beyoncé, Justin Bieber, Rihanna a Adele. Beyoncé si odniesla okrem iného cenu pre najlepšiu ženskú umelkyňu.

Ako najlepšia pieseň roka bola vyhlásená skladba „Closer“ dua amerických dídžejov The Chainsmokers a speváka Halseyho.
Drake počas večera získal 13 cien Billboard...
 The Chainsmokers a Halsey získali cenu...
+3Cher na pódiu odspievala pieseň  "Believe" a...

Večer však patril aj 71-ročnej americkej speváčke a herečke Cher, ktorá zaspievala okrem iného svoj hit z 90. rokov „Believe“ a prevzala si ocenenie pre popovú legendu Icon award.

Počas slávnostného udeľovania cien sa tiež držala minúta ticha za frontmana kapely Soundgarden Chrisa Cornella, ktorý bol vo štvrtok nájdený bez známok života v hotelovej izbe v Detroite.

Týždenník Billboard popri svojich každoročných cenách Billboard Music Awards pravidelne zostavuje hitparády pesničiek Billboard Hot 100 a najpredávanejších albumov Billboard 200. Umelci podľa Billboardu získavajú nominácie na ocenenie podľa predajnosti albumov, digitálneho predaja pesničiek, hranosti v rádiách, úspešnosti koncertných šnúr alebo činnosti na sociálnych sieťach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Drake #Cher #Billboard Music Awards