Tata Bojs chystajú vinylovú reedíciu albumu Futuretro

Formácia ohlásila vydanie novinky pri príležitosti svojich 29. narodenín a plánuje ju ponúknuť na dvoch LP.

05.07.2017 05:00
Tata Bojs Foto: ,
Česká skupina Tata Bojs.
debata

„Vinyl vlastne vychádza pri príležitosti pätnásteho výročia s drobným dvojročným sklzom. Samozrejme, pri doske s takým názvom sú rôzne časové posuny v poriadku. To nie je obyčajné nestíhanie, ale súčasť konceptu,“ vyhlásil basgitarista Mardoša.

Skupina novinku plánuje v novembri a decembri podporiť aj menším turné po Českej republike. Koncerty a vydanie albumu sprevádzajú aj nové vizuály, ktoré Tata Bojs nafotili spolu s fotografom Salimom Issom v Laboratóriu vysokých napätí Fakulty elektrotechnickej Českého vysokého učení technického (FEL ČVUT) v Prahe. „Keď mi Salim ukázal ten priestor, ktorého interiér vyzerá ako obrie laboratórium Nikolu Tesly, bol som nadšený, pretože to je miesto, ktoré v sebe nesie ‚futu‘ a ‚retro‘ zároveň. Vďaka ústretovosti ľudí z FELu ČVUT sme sa tam mohli voľne pohybovať a nafotiť fotky so skvelým pozadím,“ vyjadril sa bubeník a spevák Milan Cais. Kapela okrem toho nafotila aj novú verziu fotografie z obalu Futuretra, ktorá sa až na vek členov formácie od pôvodnej prakticky ničím nelíši. „Keď mi napadlo prefotiť po sedemnástich rokoch pôvodný obal Futuretra, nebol som si tým nápadom úplne istý, niečo podobné už sme robili k oslavám dvadsiatich piatich rokov, ale Mardošovi a Markovi (Doubravovi, bývalému členovi kapely, pozn. red.) sa to páčilo, tak sme do toho nakoniec išli. Už pri prvej pracovnej fotke v ateliéri u Salima nám bolo jasné, že to bude fungovať. A tie diódy, čo máme na čelách, sú skutočne tie rovnaké ako z pôvodného obalu,“ vysvetlil Cais.

Kapela Tata Bojs vznikla v roku 1988 a v súčasnosti ju tvoria spomínaní Mardoša, Milan Cais, Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil. Debutovali v roku 1991 albumom Šagali Šagáli, po ktorom nasledovali nahrávky ako napríklad Ladovo album (1995), Jaro/Divnosti (1997), Ukončete nás (1997), Nekonečná stanice (1998), Futuretro (2000), Termixes (2001), Biorytmy (2002), Attention! (2002), Nanoalbum (2004), Kluci kde ste? (2007), Smetana (2008) s Ahn Triom, Ležatá osmička (2011) či A/B (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #album #tata Bojs