Fats Jazz Band sa v auguste predstaví v štyroch slovenských mestách

Kapela sa zastaví 13. augusta v Trenčianskych Tepliciach, 18. augusta v Modre na festivale Hudba Modre, 25. augusta v Spišskej Novej Vsi na Dňoch mesta a 31. augusta v Komárne na Nádvorí Európy.

25.07.2017 12:00
Fats Jazz Band Foto:
Orchester Fats Jazz Band.
debata

Na všetky koncerty okrem prvého menovaného je vstup voľný. Vystúpenia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia ako súčasť projektu Nebojte sa jazzu.

Fats Jazz Band je deväťčlenný swingový orchester, ktorý oživuje tradíciu džezu a swingu 20. až 40. rokov minulého storočia. Založil ho klavirista a saxofonista Ladislav Fančovič a okrem neho v ňom pôsobia aj Michal Matejka (gitara), Ľubomír Kamenský (trúbka, kornet), Patrik Fičor (bicie), Branislav Belorid (trombón), Pavol Kušík (kontrabas), Pavol Hoďa (klarinet, saxofón), Jana Dekánková (spev) a Matúš Uhliarik (spev, klavír). V roku 2012 vydali debutovú štúdiovku s názvom …In Fats Waller's Rhytm…, pri tvorbe ktorej sa inšpirovali autentickými nahrávkami amerického klaviristu a skladateľa Thomasa "Fats“ Wallera z rokov 1928 až 1943. Na konte majú aj albumy Twenty-four Hours a Day (2014) a That Old Feeling (2016). V máji zverejnili videoklip k piesni Rhythm Is Our Business.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Fats Jazz Band