Skladba Despacito sa stala najpozeranejším videom na YouTube

Video k skladbe Despacito portorickej dvojice Luis Fonsi a Daddy Yankee sa stala videom s historicky najvyšším počtom zhliadnutí na YouTube.

04.08.2017 22:36
Daddy Yankee, Luis Fonsi Foto: ,
Luis Fonsi (vľavo) a Daddy Yankee počas vystúpenia na Latin Billboard Awards v Coral Gables na Floride.
debata

Počet prehratí tejto skladby dosiahol v piatok číslo 2 993 786 682 a Despacito tak predbehla doterajšieho rekordmana, skladbu See You Again od Wiza Khalifu a Charlieho Putha. Na treťom mieste sú Psy a ich hit Gangnam Style.

Despacito sa už pred dvoma týždňami stala aj skladbou s historicky najväčším počtom internetových streamov. V tomto rebríčku zosadila z trónu hit Justina Biebera Sorry z roku 2015. Bieber je paradoxne aj hosťom v remixe skladby Despacito, pričom práve tento remix je verziou známou z rádií.

Despacito kraľuje už dvanásť týždňov aj singlovým rebríčkom na oboch stranách Atlantiku.

V americkom rebríčku Billboard Hot 100 je na prvom mieste už dvanásť týždňov nepretržite, v britskej Official Singles Chart Top 100 je na jednotke rovnako dlhé obdobie s jedinou výnimkou, keď ho na jeden týždeň začiatkom júna predbehla skladba Bridge Over Troubled Water, ktorou si britskí umelci združení pod názvom Artists for Grenfell uctili obete tragického požiaru obytnej budovy v Londýne.

debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #Despacito #Luis Fonsi #Daddy Yankee