Gipsy Kings vystúpia 30. apríla v Bratislave

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na hity ako Bamboléo, Djobi, Djoba, Volare, ale aj na skladby z pripravovaného albumu.

12.10.2017 07:00
Gipsy Kings Foto:
Člen skupiny Gipsy Kings počas bratislavského koncertu skupiny v roku 2008.
debata

Skupina sa predstaví v zložení Chico Bouchikhi, Nicolas Reyes, Tonino Baliardo, Canut Reyes, Patchai Reyes a Paul Reyes. „V pondelok 30. apríla 2018 sa môžu diváci v Aegon Aréne tešiť, že zažijú vzrušenie a vášeň, ktorú na pódiu predvedú po 30 rokoch, Gipsy Kings & Chico,“ vyhlásil Michal Očovan z agentúry ProMusic. „Aj keď je to už 30 rokov, stále chceme robiť novú muziku, pretože je to náš život,“ uviedol o súčasnom spojení Nicolas Reyes. „Ale myslím si, že raz príde čas, keď prenecháme Gipsy Kings našim synom,“ dodal. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na hity ako Bamboléo, Djobi, Djoba, Volare, ale aj na skladby z pripravovaného albumu.

Skupina Gipsy Kings z Arles a Montpellier vydala debutový album ešte v roku 1982 pod názvom Allegria. Veľký úspech im však priniesla až tretia, eponymná nahrávka z roku 1987, ktorá obsahovala napríklad spomínaný hit Bamboléo. V roku 1989 nasledoval album Mosaique s jedným z najväčších hitov kapely Volare. Hudba Gipsy Kings, konkrétne coververzia piesne Hotel California, zaznela aj vo filme bratov Coenovcov Big Lebowski (1998). Formácia, ktorá má na konte aj ďalšie nahrávky, získala jednu cenu Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Gipsy Kings