Raper Jay-Z cieľavedome mieri k ďalšej cene Grammy

Tohtoročným nomináciám na americké hudobné ceny Grammy kraľuje raper Jay-Z, ktorý má šancu získať ocenenie až v ôsmich kategóriách vrátane najlepšieho albumu, piesne i nahrávky roka.

28.11.2017 16:43
Jay-Z Foto: ,
Raper Jay-Z má šancu získať Grammy až v ôsmich kategóriách.
debata

Tri nominácie získal spevák Bruno Mars, ktorý pred viac ako týždňom celkom ovládol udeľovanie hudobných cien American Music Awards, ktoré sa udeľujú podľa internetového hlasovania fanúšikov. Ceny 60. ročníka súťaže sa budú udeľovať 28. januára 2018.

Agentúra AP uviedla, že nomináciám, o ktorých sa rozhodlo v utorok, dominujú umelci venujúci sa rapu a R&B. Napríklad hip hoper Kendrick Lamar má sedem nominácií a raper Childish Gambino päť nominácií vrátane hlavných, ako je album roka.

V boji o titul album roka sa stretnú vedľa Jay-Zho a jeho albumu s názvom 4:44 aj Childish Gambino a jeho Awaken, My Love!, Kendrick Lamar s DAMN, speváčka Lorde s albumom Melodrama a Bruno Mars s albumom 24K Magic.

V kategórii najlepšia pieseň roka, ktorá je ocenením pre textárov, zvedú boj skladby 4:44 v od Jay-Zho, Marsov hit That's What I Like či skladba rapera Logica s názvom 1–800–273–8255, ktorá je mienená ako prevencia proti samovraždám, pretože jej názov sa zhoduje s americkou linkou na pomoc ľuďom, ktorí si chcú vziať život.

Ceny Grammy majú viac ako 80 kategórií, ocenenie dostávajú tiež interpreti jednotlivých hudobných žánrov vrátane vážnej hudby. Tento rok vo februári cenám Grammy kraľovala britská speváčka Adele, ktorá zvíťazila v piatich kategóriách. Rovnaký počet cien dostal posmrtne aj britský hudobník David Bowie a jeho album Blackstar. Naopak česká speváčka Magdalena Kožená nomináciu nepremenila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bruno Mars #Jay-Z #Grammy #nominácie #Kendrick Lamar