Mládek: Obdivujem, že sa Metallica naučila Jožina z bažin

"Jedu takhle tábořit, Škodou 100 na Oravu," znel text piesne Ivana Mládka z úst basgitaristu skupiny Metallica Roberta Trujilla. Skupina v pondelok vystupovala v Prahe a fanúšikov prekvapila tým, že svoje vystúpenie oživila piesňou Jožin z bažin. Neskôr sa toto ich koncertné číslo začalo šíriť internetom.

04.04.2018 16:17
Ivan Mládek Foto: ,
Hudobník Ivan Mládek počas koncertu na festivale Trnkobraní vo Vizoviciach.
debata (1)

„Rozhodne by som Jožina neoznačoval za medzinárodný hit, to je prehnané. Ale je to jednoducho zábava, ktorá sa očividne hodí do každej muziky, tak prečo nie?“ reagoval pre portál idnes.cz Ivan Mládek. „Samozrejme, mám radosť, že takto slávna americká kapela si tú pesničku požičala,“ povedal Mládek českému Radiožurnálu. „Obdivujem, že sa to boli schopní naučiť po česky,“ dodal spevák.

Verzia videoklipu k piesni Jožin z bažin, v ktorej Ivo Pešák, stvárňujúci Jožina, predvádza vedľa Mládka zvláštny tanec, a ktosi ju opatril poľskými titulkami, slávila zhruba pred vyše desiatimi rokmi úspech aj na internete, kde si ju pozreli milióny Poliakov. „Nie je celkom jasné, či divákov očaril štýl Ivana Mládka, alebo tanec fúzatého Iva Pešáka, ktorý s vážnou tvárou pomáha spevákovi v refrénoch,“ napísal vtedy poľský server interia.pl. Jožin učaroval aj Talianom či Rusom. Mládek predpokladá, že takto virálne sa pesnička dostala aj ku skupine Metallica. „Keď sa to mohlo dostať aj k Eskimákovi na Kamčatke, ako som sa dopočul, tak prečo nie do Ameriky?“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #Metallica #Ivan Mládek #Jožin z bažin #Ivo Pešák