Miro Žbirka v Bratislave pokrstí Double Album

Slovenský spevák a hudobník Miro Žbirka pokrstí v bratislavskom Ateliéri Babylon chystaný Double Album.

28.05.2018 11:02
Meky Žbirka Foto:
Meky Žbirka oslávil 65. narodeniny minulý rok v októbri.
debata

Koncert sa bude konať 22. októbra a návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na zahraničných hostí či podpísaný slovensko-anglický dvojalbum, ktorý sa dostane na trh na jeseň. Meky ho v súčasnosti dokončuje v legendárnom londýnskom štúdiu číslo 3 na Abbey Road.

Zostavu muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), ktorých si „požičal“ od Paula McCartneyho, doplnili stáli spolupracovníci, gitarista Pears McIntyre a producent Rob Cass.

Šesťdesiatpäťročný interpret predstaví album aj 25. októbra v Prahe, 27. októbra v Hradci Králové a o dva dni neskôr v Brne. „Po práci v štúdiu so skvelými hudobníkmi sa už teraz teším na živé hranie nových skladieb. Bude to špeciálna príležitosť,“ povedal Žbirka. Vstupenky na koncerty už sú v predaji.

Spevák z očakávanej novinky nedávno predstavil skladbu Dievča (na lásku nie je čas), ku ktorej ponúkol aj videoklip. Priaznivci slávneho hudobníka sa tento rok okrem spomínaných koncertov môžu opäť tešiť aj na vystúpenia so symfonickým orchestrom, ktoré sa budú konať 15. decembra v Žiline a 18. decembra v Košiciach.

Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí a vydal viacero štúdiových albumov, z ktorých niektoré vyšli aj v angličtine.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #krst #album #Miroslav Žbirka