Dano Heriban vydáva tretí sólový album pre deti Čosi úsmevné

Slovenský herec a hudobník Dano Heriban vydáva tretí sólový album pre deti Čosi úsmevné.

03.06.2018 11:00
Herec a hudobník Dano Heriban. Foto:
Herec a hudobník Dano Heriban.
debata

Novinka, ktorá vznikala viac ako rok, obsahuje 12 pesničiek a je plná vzrušujúcich dobrodružstiev a príbehov. „Keď niečo veľmi chcete a idete si za tým, splní sa vám to. To je aj prípad albumu Čosi úsmevné. Jeho príprava bola náročná a dlhá, ale výsledok stojí za to. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa na albume podieľali. Krajší darček ku Dňu detí sme si ani nemohli priať,“ povedal Heriban, ktorý je autorom hudby k jednotlivým piesňam a aj niekoľkých textov. Hudobne sa na albume podieľal aj Filip Hittrich a texty dodali aj Jakub Nvota, Tomáš Janovic, Miroslav Nemann či Robert Mankovecký.

V pesničkách si spolu s Heribanom zaspievali Jana Kirschner, Zuzana Mikulcová, Henrieta Jančišinová-Kolláriková a speváčky zo Základnej umeleckej školy v bratislavskej Rači. „Keďže by som v štúdiu nezniesol ďalšieho mužského speváka, na albume spolu so mnou znejú výhradne krásne ženské a detské hlasy,“ zasmial sa sympatický herec. „Janka Kirschner svojím spevom rozžiarila pesničku Rodičia. V Zuzke Mikulcovej zas decká spoznajú neopočúvaný hlas a veľmi talentovanú speváčku,“ poznamenal 38-ročný rodák z Trnavy.

Hlavnými postavami jednotlivých príbehov sú Dano Heriban a jeho animovaní kamaráti, Slon Emil, Sladká Safaládka či Korytnačka Dačka, Zubatá Kačka, Drevené Gumáky a ďalší.

K titulnej pesničke albumu jeho tvorcovia vytvorili v spolupráci s ilustrátorom a grafikom Igorom Derevencom v priestoroch ateliéru Svetlík aj videoklip. Záujemcovia a záujemkyne si ho budú môcť pozrieť na YouTube už v piatok. Za kamerou stáli Peter Kelíšek a Michael Skotnický a v hlavnej úlohe sa v ňom predstavil Heriban s kapelou, deti a postavičky zo sveta Čosi úsmevné. „Nakrúcanie bolo jeden veľký žúr. Po jeho skončení nás všetkých poriadne bolela hlava z detského šampanského. Decká v klipe a postavičky podali svoje životné výkony. Akurát Kašľajúca Koza ku koncu nakrúcania riadne vyhladla a začala nám okusovať káble a nástroje,“ zaspomínal si na nakrúcanie Heriban.

Album, ktorý podľa slov jeho tvorcov zaujme nielen deti, ale aj dospelých, bude k dispozícii v kamenných predajniach od 8. júna.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #hudba #album #Dano Heriban