Cardi B ako prvá raperka pokorila vrchol Billboard Hot 100 s dvoma skladbami

Mladá raperka je zároveň prvou sólovou interpretkou, ktorej sa v tomto desaťročí podarilo dostať na prvú priečku Billboardu s dvoma piesňami z debutového albumu.

04.07.2018 00:00
Speváčka Cardi B Foto: ,
Speváčka Cardi B.
debata

Po hitovom debutovom singli Bodak Yellow (Money Moves), ktorý vlani od 7. októbra strávil na vrchole Billboardu tri týždne, mu teraz vládne so skladbou I Like It. Bad Bunny a J Balvin, ktorí s ňou na hite spolupracovali, si pritom na konto pripísali debutové prvenstvá v Hot 100.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z New Yorku je zároveň prvou sólovou interpretkou, ktorej sa v tomto desaťročí podarilo dostať na prvú priečku Billboardu s dvoma piesňami z debutového albumu. Pred ňou to dokázala Lady Gaga s hitmi Just Dance a Poker Face z nahrávky The Fame (2008).

Cardi B, vlastným menom Belcalis Almanzar, debutovala v roku 2017 spomínaným singlom Bodak Yellow, ktorý sa dostal na prvú priečku Billboard Hot 100 a v roku 2018 jej vyniesol aj dve nominácie na Grammy. Jej prvý album Invasion of Privacy, ktorý sa dostal na trh v apríli 2018, debutoval na prvej priečke Billboard 200 a okrem spomínaného Bodak Yellow z neho vzišli aj ďalšie tri úspešné single Bartier Cardi, Be Careful a zmienený I Like It.

debata chyba
Viac na túto tému: #Billboard Hot 100 #Cardi B