Mosty opäť prepoja krajiny V4. S Martausovou aj Klusom

Mosty – Gesharim, projekt, kde sa na jednom pódiu stretávajú poľskí, slovenskí, českí a maďarskí umelci, spája stredoeurópsky kultúrny priestor už viac ako dve desaťročia. Tentoraz bude koncert venovaný predsedníctvu Slovenskej republiky vo Vyšehradskej štvorke. V Synagóge v Liptovskom Mikuláši v utorok 14. 8. o 19.30 h vystúpia napríklad Sima Martausová či Tomáš Klus.

14.08.2018 15:23
Sima Martausová Foto: ,
Slovensko bude na podujatí zastupovať speváčka Sima Martausová.
debata

Mosty – Gesharim pred rokom oslávili 26. výročie od svojho vzniku a v roku 2016 boli vybrané medzi dvanásť najvýznamnejších kultúrnych podujatí financovaných fondom krajín V4. Vznikli v roku 1991 a od roku 2000 ich každoročne uvádza Slovenská televízia a Slovenský rozhlas vo svojom vianočnom vysielaní. Od roku 2011 sa stali jednou z hlavných hudobných prehliadok krajín V4 na Slovensku, pod rozšíreným názvom Mosty-Hidak-Gesharim-Phurta-Bridges.

Tohtoročné 27. výročie podujatia je venované najvýraznejšej osobnosti nastupujúcej generácie slovenskej folkovej a pesničkovej tvorby Sime Martausovej. Ako jej český partner vystúpi jedna z hlavných postáv českej pesničkárskej generácie Tomáš Klus s kapelou Cílová skupina. Hosťom z Poľska bude multiinštrumen­talistka a najmä hráčka na klávesové nástroje Joanna Duda. Maďarským hosťom bude cimbalistka Viktória Herencsár. Koncert zaznamená a odvysiela RTVS rovnako v televíznej, ako aj rozhlasovej podobe.

debata chyba
Viac na túto tému: #V4 #Tomáš Klus #Sima Martausová #Mosty - Gesharim #krajiny V4