Skupina Thirty Seconds to Mars plnila slovenským fanúšikom sny

Na tvárach bolo cítiť vzrušenie, nadšenie aj nervozitu. Dav nedočkavých fanúšikov losangeleskej kapely Thirty Seconds to Mars v piatok večer pomaly zapĺňal priestor pred bratislavským Zimným štadiónom Ondreja Nepelu. Len čo ochrankári otvorili vstupné brány, podupkávanie nohami sa zmenilo na šprint pripomínajúci závod o medaily. Súperilo sa však o niečo iné – dostať sa do prvého radu, čo najbližšie k charizmatickému spevákovi s dych berúcim hlasom – Jaredovi Letovi.

02.09.2018 16:32
30 seconds to mars jared leto Foto:
Spevák skupiny 30 Seconds to Mars Jared Leto na koncerte v Bratislave.
debata

Kapela Thirty Seconds to Mars ponúkla slovenským fanúšikom v koncertnej premiére skladby z aktuálneho albumu America aj staršie hity. Tí, čo mali šťastie, si so svojimi idolmi mohli zatancovať priamo na pódiu.

Na hlavnú hviezdu večera si však museli diváci počkať, keďže prvý v poradí bol úspešný slovenský raper Strapo. Sekundoval mu DJ Spinhandz. Napriek tomu, že otvoriť tento večer bolo pre Strapa veľkou poctou, po pár minútach na pódiu pochopil, že dostal neľahkú a tiež nevďačnú úlohu. Publikum mu totiž dalo pomerne kruto pocítiť, že neprišlo naňho, ale na populárnych Američanov. Po skončení jednotlivých pesničiek bolo počuť len slabučký potlesk niekde z diaľky a aj Strapova snaha o interakciu s ľuďmi mala tiež ledva polovičný úspech.

Thirty Seconds to Mars v Bratislave

Skupina Thirty Seconds to Mars vystúpila v Bratislave

Fotogaléria
Bratislavský koncert skupiny Thirty Seconds to...
Bratislavský koncert skupiny Thirty Seconds to...
+11Bratislavský koncert skupiny Thirty Seconds to...

Raper to však bral chlapsky a s nadhľadom. Na reakciách sa bavil, užíval si to a so cťou odohral, čo mal v pláne. Musel však pravidelne ubezpečovať dav, že už to nebude trvať dlho. Aj keď publikum bolo "mŕtve“, Strapo ukázal, že talent rozhodne má a určite patrí medzi to lepšie, čo na scéne máme. Divý hurikán veršov a jeho "flow“ predsa len zamávali s nejedným fanúšikom hip-hopu. Tých však na koncerte príliš veľa nebolo.

Po koncerte Strapa už všetci vedeli, čo bude nasledovať a mierne znudené či netrpezlivé výrazy nahradili úsmevy od ucha k uchu. Bratské duo – Jared a Shannon Letovci prišlo o malú chvíľu na pódium v sprievode ovácií publika. Aj napriek tlmenému osvetleniu bolo jasne vidno, ako frontman pobehuje z jednej strany na druhú v tradične extravagantnom outfite. Kapela otvorila koncert krátkou, no epickou skladbou Monolith z najnovšieho albumu America a nasledujúcou – Up In The Air si už získala publikum úplne, keďže začalo unisono spievať s Jaredom Letom.

Inak to nebolo ani pri hitoch Kings and Queens a This Is War, ktorými potešili najmä fanúšikov ich staršej tvorby. Kapela sa postarala o to, aby každá pieseň bola niečím výnimočná, špecifická. Playlist, aký hudobníci zvolili, bol totiž do veľkej miery gradačný. Nie však v zmysle nejakého pritvrdzovania v rámci štýlu, ale v rámci zážitku, emócií a atmosféry. Pohľad na mávajúce vlajky, lietajúce nafukovacie lopty a publikum vo vytržení pri Hail To The Victor či pri balade City of Angels, keď celú arénu rozsvietili svetlá na mobiloch, bol naozaj neobyčajný a krásny.

Hneď nato, pri skladbe Rescue Me, spevák zavolal prvýkrát na pódium aj niekoľko ľudí z publika, pričom netušil, že si spomedzi nich vybral aj jedného pomerne slušného break dancera, ktorý svoj talent neváhal predviesť. Pri piesni Remedy sa zase naplno ukázal Shannon Leto, keď na chvíľu zaskočil ako spevák za brata. Keď zaznel jeho nie dobrý, ale výborný hlas, až sa človek začal pýtať, prečo ho na nahrávkach kapely nepočuť častejšie.

Na záver koncertu pri skladbe Closer to The Edge Jared Leto ukázal, že máloktorý hudobník si tak váži fanúšikov ako práve on. Na pódium totiž zavolal z publika malé dievča a povedal jej, aby ukázala na hocikoho v publiku. Ten sa k nim následne mohol pridať. Po chvíli ju vystriedal sám spevák a nezastaviteľne volal náhodných ľudí hore na pódium, čím zmobilizoval a poriadne zapotil napätých a vystresovaných ochrankárov. Keďže vo vyberaní neprestával, napätie sa stupňovalo a za ním sa tak pomaly objavovali desiatky naradostených tancujúcich fanúšikov neveriacich, že sú len kúsok od svojho idola. Spevák tak ukázal, že rád plní sny nielen sebe, ale aj druhým a postaral sa vskutku o epickú šou a mimoriadny, nezabudnuteľný zážitok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Jared Leto #Thirty Seconds to Mars #Shannon Leto