Tolstoys núkajú teleshopping, ktorý sa oplatí dopozerať

Slovenská dream-popová kapela Tolstoys, ktorá v uplynulom roku získala Radio_Head Award za debut roka a má za sebou okrem iného aj úspešnú účasť na festivaloch ako Eurosonic Noorderslag či Ment Ljubljana, vydáva nový singel Olivy aj s videoklipom.

04.11.2018 09:00
Eurosonic Tolstoys Foto:
V novom klipe si zahrali všetci členovia kapely Tolstoys.
debata

Speváčka a autorka piesne Ela Tolstová použila v skladbe olivy ako metaforu na niečo, čo vyrieši vo vzťahu všetky problémy. Môže ísť o pocit či produkt, každý má podľa nej na odvrátenie zlého svoje vlastné „olivy“.

„Pesnička je o tom, že niekedy je všetko vo vzťahu tak fajn a ideálne, až je to desivé a ty sa bojíš, kedy to skončí a kedy sa niečo pokazí, pretože dobré obdobie sa vždy na chvíľu vystrieda s tým zlým,“ prezradila o skladbe.

Snový zvuk skladby umocnila živá dychová sekcia zložená z londýnskych profesionálnych hudobníkov. O aranžmány novinky sa postarala džezová flautistka Mária Reháková pôsobiaca v Londýne, kde dychy do pesničky nahrávali a produkovali.

Vo vizuále ku skladbe je exkluzivita olív vyjadrená diamantami, ktoré rovnako ako olivy chce a potrebuje každý z nás. V klipe, ktorý má na svedomí režisérka Števka Lovasová, ich fanúšikom a fanúšičkám formou teleshoppingu ponúknu priamo členovia kapely.

Pieseň dostane priestor i na treťom vydaní kompilácie Ostrov Hudby, ktorá opäť prinesie rôznorodú vzorku slovenskej nezávislej scény pre lokálnych aj zahraničných poslucháčov. Slovenské publikum Tolstoys potešia 4. novembra v bratislavskej Hant Aréne, kde vystúpia pred koncertom britského pesničkára a klaviristu Toma Odella.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Ostrov hudby #Tolstoys #teleshopping