Prahu a Viedeň čaká poriadny rachot. Volá sa Rammstein

Nemecká industrial-metalová skupina Rammstein ohlásila európske turné na rok 2019. Formácia sa počas koncertnej šnúry zastaví napríklad aj 16. a 17. júla v pražskej Eden Aréne alebo 22. augusta na viedenskom štadióne Ernsta Happela.

05.11.2018 07:00
Rammstein Till Lindemann Foto: ,
Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas bratislavského koncertu v roku 2005.
debata

Gitarista skupiny Paul Landers v rozhovore pre portál Music Radar nedávno prezradil, že formácia chce na jar vydať nový album. „V súčasnosti to vyzerá tak, že novinka sa dostane na trh počas jari budúceho roka. Hráme všetci spolu v jednej miestnosti. Viac sa nám páči takýto zvuk, takže sme sa rozhodli, že budeme nahrávať ako jedna kapela, nie ako skupina chlapíkov hrajúcich oddelene. Uvidíme, ako do dopadne,“ vyjadril sa muzikant.

Skupina Rammstein vznikla v roku 1994 v Berlíne a jej zostavu odvtedy tvoria Till Lindemann (spev), Richard Z. Kruspe a Paul Landers (obaja gitara), Oliver „Ollie“ Riedel (basgitara), Christoph „Doom“ Schneider (bicie) a Christian „Flake“ Lorenz (klávesy). Na konte majú zatiaľ šesť štúdioviek – Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001), Reise, Reise (2004), Rosenrot (2005) a Liebe ist für alle da (2009).

Komerčný úspech sa im podarilo dosiahnuť s albumom Mutter, ktorý obsahoval single Sonne, Links 2–3–4, Ich will, Mutter a Feuer frei!. Medzi ich ďalšie hity patria single ako Du hast, Mein Teil, Amerika, Benzin alebo Pussy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #Viedeň #Rammstein