Zomrel Mark Hollis, bývalý frontman skupiny Talk Talk

Vo veku 64 rokov zomrel Mark Hollis, spevák už neexistujúcej britskej skupiny Talk Talk, ktorú preslávili hity ako It's My Life alebo Such a Shame. Oznámil to v pondelok na Facebooku niekdajší basový gitarista kapely Paul Webb.

26.02.2019 09:41
Mark Hollis Foto:
Spevák Mark Hollis (v strede) z bývalej skupiny Talk Talk zomrel vo veku 64 rokov.
debata

„Bol to hudobný génius a bolo mi cťou a privilégiom, že s ním mohol byť v kapele,“ cituje z Webbovho vyhlásenia agentúra AFP.

Informácie o príčine Hollisovej smrti nie sú známe. Webb takisto neuviedol, kedy Hollis zomrel. Spevákovho manažéra sa AFP nepodarilo skontaktovať.

Skupina Talk Talk vznikla v roku 1981 v Londýne a okamžite zaznamenala veľký úspech v celej Európe. Začínala štýlmi synthpop a new wave (nová vlna), po vydaní albumu The Color of Spring (1986) sa stala priekopníkom post-rocku. Rozpadla sa v roku 1991.

Mark Hollis sa narodil 4. januára 1955 v Tottenhame. Po odchode zo skupiny Talk Talk ešte vydal v roku 1998 sólo album, ale potom sa stiahol do úzadia.

Kapela Talk Talk sa „pripomenula“ v roku 2003, keď americká rocková kapela No Doubt nahrala cover verziu hitu It's My Life.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Mark Hollis #Talk Talk