Ďurica pripravuje jesenné turné, v Bratislave uvedie dva koncerty

Adam Ďurica a hostia je názov série akustických koncertov, ktoré odohrá na jeseň spevák, skladateľ a gitarista Adam Ďurica.

04.09.2019 05:00
HUDBA: Ceny Soza 2015 Foto: ,
Archívny záber Adama Ďuricu.
debata

Začína 24. októbra v Brne, ďalšími zastávkami budú Senica (25. 10.), Žiar nad Hronom (26. 10.), Košice (27. 10.), Poprad (28. 10.), Rožňava (29. 10.), Vranov nad Topľou (30. 10.) a Bratislava (6. 11.). O jeho vystúpenie v Bratislave je veľký záujem, a tak Ďurica pridal druhý koncert hneď 7. novembra.

Jeho hosťami na turné budú Peter Bič a speváčka Viktória z kapely Peter Bič Project a speváčka Karmen Pál-Baláž. Na oboch koncertoch v Bratislave k nim pribudne aj Marián Čekovský.

„Moji hostia sú so mnou na turné preto, lebo ich mám veľmi rád ako ľudí a máme spolu v hudbe dlhoročné prepojenia. Hudba samotná nás zblížila a veľmi rád s nimi spolupracujem. Marián je takým mojím špeciálnym hosťom, pretože kam príde, tam je dobrá nálada, ale tiež vysoká hudobná úroveň. To, či bude na všetkých koncertoch, si nechávam ako prekvapenie. Na pódiu teda všetci zažijeme rôzne hudobné prepojenia, keď sa moji hostia objavia v mojich skladbách a ja, naopak, v ich pesničkách,“ uviedol Ďurica.

Po úspešnom jarnom akustickom turné sa rozhodol koncertovať aj na jeseň. Repertoár koncertov je oproti jari mierne obmenený, pretože Ďuricovi aj jeho hosťom pribudlo viacero pesničiek. Napríklad Ďuricova novinka Zatancuj si so mnou sa už stala hitom. Na turné zaznejú aj hity Mandolína, Spolu, Neľutujem, Dávno si preč či Holubička.

„Playlist bude iný aj preto, lebo každý z mojich hostí medzitým prichystal krásne nové pesničky a ja si ich spolu s nimi s chuťou zahrám a zaspievam. Teším sa na všetkých fanúšikov, ktorí prídu na moje akustické koncerty, kde všetky moje skladby zaznejú v nových akustických úpravách. Pre mňa sú tieto koncerty veľmi špeciálne s úžasnou atmosférou,“ doplnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Adam Ďurica