Majk Spirit spúšťa filantropický projekt

Spirit Animal je prvým oficiálnym singlom Majka Spirita od vydania jeho posledného albumu Nie som tu náhodou. Skladbu samotnú označuje ako intro k jeho tvorbe na rok 2020

18.03.2020 16:00
debata

Chystám pre fanúšikov Spirit Animal merch a rozhodol som sa, že všetok zisk z neho použijem na podporu slovenského zdravotníctva, uviedol umelec na sociálnych sieťach. Zároveň verejnosť a svojich fanúšikov vyzval, aby ho kontaktovali s odporúčaniami na neziskové organizácie, ktoré týmto spôsobom môže podporiť.

Spirit Animal sú moje myšlienky a emócie nahromadené za posledný rok. Chcel som to všetko vypovedať ešte predtým, ako začnem vydávať novú hudbu, uviedol k novinke Majk a dodal: Klip režíroval český šaman Adam Pavelka, nakrúcal sa koncom februára v Prahe. Mladý český režisér má na konte okrem iného spoluprácu s Darou Rolins i Rytmusom.

Po hudobnej stránke skladbu zastrešil Majkov dvorný producent DJ Grimaso, ktorý k údernému textu zvolil minimalistický podklad s klavírnymi prvkami a vytvoril tak signifikantný hudobný kontrast.

Hudbu sme robili spoločne v našom novom štúdiu. Dostal som základné indície, ako by hudba mala vyzerať, akú by mala mať atmosféru a vznikala priamo pred Majkom, úplne free stylovo. Bol to čisto kreatívny proces, Majk písal text a ja som išiel od bicích až po melódiu. Málokedy tvoríme takto spolu. Často mám hudby vyrobené a už len vyberáme. Toto bol v podstate experiment a funguje to, priblížil zákulisie vzniku skladby Grimaso.

Tento sound a celý tento štýl je pre mňa akoby taký návrat späť k Majkovým koreňom, ako bol mixtape Mladý rebel, alebo ešte pred ním skladby ako Byť či nebyť, je to vyslovene taký ten undergroundový sound. Nie je tam cítiť mainstream, je to viac – menej čisto hip – hopová záležitosť, opisuje Grimaso svoj pocit z aktuálneho Majkovho umeleckého obdobia.

Úspešný raper sa netají tým, že momentálne prežíva jedno z najspokojnejších období vo svojom pracovnom i súkromnom živote. Na aktuálny rok si pre fanúšikov pripravuje jednu z najaktívnejších sezón svojej doterajšej kariéry, hudobný mix sólových projektov i spolupráce so svojou domovskou formáciou H16.

Cítim, že 2020 bude jeden z najplodnejších rokov, aké som kedy mal, dodáva na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Majk Spirit