Martina Schindlerová a Tomáš Bezdeda nás vrátia do čias prvej Superstar

Projekt Kultura Olnine má podporiť slovenských interpretov, obľúbené kapely, ale aj DJov. Na prvom live koncerte v stredu o 20.00 h vystúpia Martina Schindlerová, Tomáš Bezdeda v sprievode klaviristu Richarda Rikkona.

04.05.2020 11:00
martina-schindlerova-v-chartshow Foto:
Martina Schindlerová a Tomáš Bezdeda zaspievajú v stredu. Ich vystúpenie je súčasťou projektu na podporu umelcov a sledovať ho môžete online.
debata

„Koncert je zadarmo na kanáli Ruka Hore, záujemcovia ho môžu podporiť dobrovoľným príspevkom. Vyzbieraná suma pôjde v plnej výške interpretom,“ uviedol Peter Koterec, autor projektu a majiteľ bratislavského eventového priestoru.

Po projekte interaktívnej Online Party #zostaň doma, ktorý bol odkazom pre mladých ľudí, nerešpektujúcich nariadenia vlády súvisiace s hrozbou šírenia koronavírusu, prináša teraz sériu live prenosov vysielaných každú stredu, piatok a sobotu.

„Zámerom je priniesť ľuďom domov zábavu na vysokej úrovni tak, ako sú na to zvyknutí z Edison Parku, kde máme kompletné technické zabezpečenie, veľkoplošnú LED obrazovku, na päť kamier so strihom,“ priblížil Koterec. Druhotnou motiváciou je, aby fanúšikovia mohli podporiť svojich obľúbených interpretov, kapely či DJov.

V novinke zatiaľ oslovil desať známych kapiel, ktoré by mali byť v rámci nového projektu podporené. „Prvým koncertom sa s Martinou Schindlerovou, Tomášom Bezdedom a Richardom Rikkonom vrátime do minulosti prvej Superstar. V piatok máme djský projekt Idem na techno, v sobotu Petra Cmoríka s kapelou,“ prezradil autor projektu.

Live koncerty, ktoré si môžu diváci pozrieť aj na facebookových stránkach vystupujúcich umelcov, budú interaktívne. „Človek, ktorý to bude doma sledovať, sa vie fotiť a postnúť na svoj Instagram ako sleduje napríklad Peťa Cmoríka s hashtagom #kulturaonline, v reálnom čase fotku odchytíme a vieme ju premietnuť na veľkoplošnú LED dobrazovku. Ľudia sa tak môžu zúčastniť virtuálne na koncerte,“ avizuje organizátor koncertov. Pre vystupujúcich umelcov pripravil aj špeciálne čierne rúška s grafikou projektu, ktorý má podporiť slovenských interpretov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #online #umelci #podpora #Superstar