Čo bude ďalej? Spieva v novej skladbe Edo Klena

Osobitého prešovského hudobníka Eda Klenu súčasná koronakríza zastihla v procese príprav nového albumu. Nahrávky sa preto dokončujú na diaľku, prostredníctvom internetu.

05.05.2020 13:00
edo klena fb Foto:
Edo Klena (v strede) spieva fanúšikom momentálne z domu, kde vznikol aj videoklip k jeho novej skladbe Čo bude ďalej.
debata

Počas úprav rozpracovaných skladieb vznikla aj úplne nová pieseň Čo bude ďalej, ktorá reflektuje súčasnosť. Nahrávaná bola v domácom štúdiu Edovho kamaráta Martina Sejka a tam k nej nakrútili aj videoklip.

Okrem Edovho spoluhráča zo skupiny Klenoty, gitaristu Lukáša Valkučáka v skladbe hosťujú na kontrabase Tomáš „Durki“ Durkáč (Akustika, Heľenine Oči) a saxofonista Janko Višňovský (Ali Ibn Rachid, Chiki Liki Tu A).

„Je to pieseň o tom, čo sme prežívali v marci a apríli 2020. Teraz je už každým dňom menej aktuálna. A to je dobre,“ hovorí o novej skladbe Edo Klena.

Ešte minulý rok vznikla v štúdiu Umpax skladba Kľud, ktorá až v polovici marca tohto roku dostala nový význam.

„Keď som ju písal a nahrával, mal som pocit, že trochu kľudu je dobrá alternatíva k hektickému svetu. S príchodom korony sa to zrazu zmenilo na povinnú alternatívu,“ povedal o novej skladbe Klena.

Klip k nej vznikol rýchlo v domácich podmienkach a výrazne tak podporil nový význam skladby.

Počas tohto obdobia ešte Edo stihol nakrútiť klip k skladbe Zabili DJ. Je to posledný klipový návrat k úspešného minuloročnému albumu Vata.

„Nechápte prosím pieseň ako výzvu k likvidácii rôznych púšťačov hudby. Každý má právo na temné fikcie. Dôležité je ich neuskutočniť,“ vyjadril sa o klipe hudobník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #klip #Chiki liki tu-a #Ali ibn Rachid