V Česku skupina Mirai zahrá pre fanúšikov v autách!

Známa česká kapela Mirai reaguje na súčasnú situáciu a po niekoľkých online vystúpeniach prichádza so živým koncertom, na ktorý fanúšikovia musia prísť autom.

13.05.2020 08:00
mirai Foto:
Kapela Mirai
debata

Počas niekoľkých dní vznikol koncept najväčšieho koncertu pre autá v Česku. Na rozľahlej ploche areálu Dolnej oblasti Vítkovíc Mirai vystúpia v piatok 15. mája na veľkom pódiu s LED obrazovkami a zvukom v reproduktoroch áut. Fanúšikovia sa môžu tešiť na špeciálny koncert vo festivalovom prostredí, ktoré Vítkovice zaručujú.

Inšpirácia koncertu pre autá prišla zo zahraničia a kapela Mirai na seba s realizáciou nenechala dlho čakať. Areál Dolných Vítkovíc je na takúto akciu ako stvorený, pretože disponuje veľmi veľkou plochou, a navyše je to miesto, z ktorého sála festivalová atmosféra.

Oslovil nás jeden náš známy, či to nechceme skúsiť, a nám to pripadalo ako skvelý nápad, ktorý by sa dal realizovať aj rôzne po českých mestách. V takom rozsahu sa to u nás ešte neuskutočnilo, aj keď autokiná už dávno frčia. Technicky sa to bude konať tak, že budeme mať regulárne veľké pódium so všetkým vybavením aj veľkoplošnými obrazovkami, aby nás fanúšikovia videli aj z áut, ktoré budú stáť ďalej. Zvuk budú počuť iba cez rádiové vlny a koncert si musia naladiť v aute. Keď vystúpite z auta, čomu chceme aj trocha zabrániť, vlastne nebudete počuť nič. Je to principiálne ako silent disco, kde máte na párty slúchadlá a keď si ich dáte dole, vidíte iba krútiacich sa tanečníkov v tichu, približuje koncert líder skupiny Mirai Navrátil.

Kapela Mirai si uvedomuje, že sedieť niekoľko hodín v aute nie je úplne komfortné, a preto upravila aj časový plán akcie. Predkapelu si fanúšikovia užijú maximálne 30 minút a samotné vystúpenie Mirai bude mať 90 minút.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #koronavírus #Mirai