Namiesto Eurovízie sa spomínalo

Namiesto plánovaného finále medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovízia, ktorú zrušili pre pandémiu, sa v sobotu večer konal v Holandsku náhradný zábavný program s názvom Europe Shine a Light.

18.05.2020 13:00
ABBA Foto:
Na archívnej snímke zo 6. apríla 1974 členia švédskej skupiny ABBA sa tešia z víťazstva na pesničkovej súťaži Eurovízia s piesňou Waterloo v anglickom meste Brighton.
debata

Súperenie medzi jednotlivými krajinami sa však nekonalo. Akcia mala vyjadriť predovšetkým ducha jednoty a pospolitosti Európy. Dvojhodinová show sa vysielala vo viac ako 40 štátoch. Počas náhradnej akcie sa 41 finalistov nestretlo v súťaži, ale na diaľku spolu zaspievali víťaznú pieseň skupiny Katrina and the Waves z roku 1997 Love Shine a Light. Okrem hudobných vystúpení pripomínajúcich úspešné songy z predchádzajúcich ročníkov programu zazneli preslovy niektorých víťazov z minulých rokov. Bol medzi nimi aj člen bývalej švédskej skupiny ABBA Björn Ulvaeus. „ESC sa na budúci rok vráti. Nech žije Eurovision Song Contest,“ povedal hudobník. Skupina, ktorej bol členom, zvíťazila v roku 1974 s piesňou Waterloo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovízia #ABBA #Waterloo