Na Viva Musica! festivale sa tento rok predstavia len slovenskí umelci

Letný festival Viva Musica! sa bude niesť v znamení viacerých zmien. Podujatie sa vráti na mestské nádvoria a do záhrad, kde pred šestnástimi rokmi začínalo.

10.06.2020 18:00
viva musica Foto:
debata

Organizátori musia festival Viva Musica! prispôsobiť novej situácii a aktuálnym opatreniam súvisiacim s organizovaním kultúrnych podujatí. Letný festival nadviaže na projekt Umenie pod oknami, v rámci ktorého si mohli Bratislavčania v 11 mestských častiach počas ostatných mesiacov vychutnať priamo z pohodlia svojho domova 21 koncertov klasickej hudby.

"Ani pre nás vo Vive nie je táto situácia jednoduchá a prináša nám veľa zásadných zmien, s ktorými sa musíme vyrovnať. I napriek veľkej neistote, ktorú pandémia do našich životov vniesla, však prípravy na festival naďalej pokračujú a robíme všetko preto, aby sme sa v lete mohli opäť stretnúť na koncertoch,“ povedal riaditeľ festivalu Viva Musica! Matej Drlička. "Som rád, že sme s kolegami našli spôsob, ako koncerty v lete uskutočniť. Po šestnástich rokoch sa opäť vrátime na mestské nádvoria a do záhrad, kde Viva kedysi začínala,“ priblížil.

Viva Musica! festival je už šestnásť rokov neoddeliteľnou súčasťou leta v Bratislave. Podujatie vzniklo v roku 2005 a od svojho prvého ročníka ponúka ľuďom to najlepšie z klasickej hudby. V rámci uplynulých pätnástich ročníkov divákom a diváčkam priniesol viac ako 400 koncertov v podaní špičkových umelcov a hudobných zoskupení z celého sveta.

Pre divákov a diváčky majú tento rok organizátori festivalu pripravený program v podaní výlučne slovenských umelcov. „Aj týmto spôsobom chceme v týchto zvláštnych časoch podporiť slovenskú hudobnú scénu, najmä tú klasickú, ktorá sa počas koronakrízy zrútila medzi prvými a zrejme sa ako jedna z posledných bude vracať späť do „normálu“," uviedol Drlička.

Všetky festivalové koncerty sú naplánované na august 2020 a uskutočnia sa na rôznych miestach v Bratislave s dodržaním všetkých potrebných bezpečnostných a hygienických opatrení. Kompletný program festivalu organizátori zverejnia v najbližších dňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Matej Drlička #Viva Musica! #Viva Musica