V Žiline bude Koncert pre otvorené okná

Krajské kultúrne stredisko v Žiline v spolupráci s OZ Dobšinského sad a Ivetou Martinkovou pripravili pre obyvateľov ulice Dobšinského a tiež všetkých Žilinčanov Koncert do okien Dobšinského sadu, ktorý sa uskutoční 20. júna o 15.OO v priestoroch Dobšinského sadu v Žiline.

18.06.2020 09:00
debata
V Žiline sa uskutoční Koncert pre otvorené okná Foto: Krajské kultúrne stredisko v Žiline
plagat - koncert do okien DS 2 FINAL V Žiline sa uskutoční Koncert pre otvorené okná

Matiné, ktoré sa stalo už takmer tradíciou v jarných a jesenných mesiacoch tentokrát aj pre neočakávanú situáciu s epidémiou nahradilo podujatie, ktoré nesie názov Koncert pre otvorené okná Dobšinského sadu. Pre tento v poradí už druhý koncert, nie je zvolený termín iba náhodným výberom. Hudba totiž onedlho oslavuje svoj deň.

Koncert uvádzame pri príležitosti Svetového dňa hudby, ktorý si už tradične celý svet pripomína 21. júna. Svetový deň hudby slúži na propagáciu hudobného umenia rôznych žánrov, ktoré zvýrazňujú jej rôznorodosť a rozmanitosť. Hudba nás sprevádza neustále. Vyvoláva emócie, vzbudzuje radosť, ale aj smútok. Niekto hudbu len rád počúva a niekto má dar hudbu aj vytvárať.

Pozývame vás preto nielen do okien, ale aj do otvoreného Dobšinského sadu, kde na vás bude čakať pestrý hudobný program. Účinkujúci sa postarajú o príjemne strávené popoludnie. Zaznejú ľudové piesne a aj jemné tóny klavíru. Opäť vystúpi Martin Levko, inštrumentalista a interpret ľudových piesní, predstaví sa Klub autentického folklóru Hojana s piesňami z rázovitých kysuckých obcí. Bodkou na záver bude hudobné zoskupenie Doris Day Band v obsadení spev, klavír a kontrabas.

Počas programu sa môžete zastaviť aj pri “bylinkovom stánku,“ kde bylinkárka Anna Michulková pripraví nápoje z liečivých bylín na teplý aj studený spôsob. Podelí sa tiež o cenné rady a tipy v oblasti bylinkárstva.

Online stream podujatia môžete sledovať na facebook stránke KrKS.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert