Festival Lodenica bude tento rok menší, ale s plnohodnotným programom

Festival Lodenica sa napriek zložitej situácii uskutoční v pôvodnom a tradičnom termíne v posledný augustový víkend od 27. do 29. augusta. Prísne hygienické opatrenia a obmedzený počet návštevníkov však presunuli 22. ročník festivalu na iné miesto, po prvýkrát v histórii.

26.08.2020 07:00
František Nedvěd Foto:
Na festivale Lodenica vystúpi aj hudobná legenda František Nedvěd.
debata

Areál Autocampingu pri Váhu otvorí svoje brány vo štvrtok o 12.00. Prvý deň bude z pódia znieť trampská a country hudba, od 18.00 sa predstavia slovenské skupiny Pekaringo, Belasí, Žobráci, české legendy Taxmeni a Tomáš Linka so skupinou Přímá linka. Štvrtkový večer zakončí domáca legendárna skupina Slniečko. V piatok a v sobotu sa program festivalu rozšíri o ďalšie hudobné žánre. Na svoje si prídu priaznivci folku, country, ale aj rocku, world music či popu.

V piatok sa na pódiu od 14.00 vystriedajú Rovers, Neznámi, Peter Janků a Pridaná hodnota, Edo Klena & Klenoty, Družina, František Nedvěd so skupinou Tie Break, IMT Smile, Olympic a huslista Peter Uličný s anglickým spevákom a gitaristom Johnom Daleom a skupinou New Country.

V sobotu hodinu po poludní program otvorí skupina Los Brados, po nich fanúšikov rozohrejú Ladislav Svitek a hráč na dobre Peter Szabadoš. Záver festivalu bude patriť humoru a legendám: zahrajú Ploštín Punk, Bukasový masív, Vidiek, Peter Lipa a českí Kamelot a Robert Křesťan s Druhou trávou. Ako každoročne festival Lodenica ponúka návštevníkom okrem hudby aj možnosť kempovania, rôzne atrakcie a programy pre celé rodiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IMT Smile #Lodenica #František Nedvěd #olimpic