Mucha Quartet a klaviristka Petra Pogády budú koncertovať spolu

Koncert slovenského sláčikového kvarteta Mucha Quartet a slovenskej klaviristky Petry Pogády sa pre divákov uskutoční v utorok 24. novembra o 19:00 v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie (SF).

22.11.2020 14:00
mucha quartet Foto:
Súbor Mucha Quartet a klaviristka Petra Pogády vystúpia v Slovenskej filharmónii v utorok.
debata

V súčasnom slovenskom komornom telese Mucha Quartet hrá na prvé husle Juraj Tomka, na druhé husle Jozef Ostrolucký, Veronika Kubešová na viole a Pavol Mucha na violončele. Mucha Quartet získal prvé ceny na Medzinárodnej súťaži komornej hudby Antonína Dvořáka 2014 a na Medzinárodnej súťaži Leoša Janáčka 2015 v Brne. S kvartetom vystúpi aj klaviristka Petra Pogády, ktorá absolvovala štúdium vo Viedni a na prestížnom Conservatoire Supérieur v Paríži.

Návštevníci koncertu si budú môcť v prvej polovici koncertu vypočuť Sláčikové kvarteto č. 7 Hommage a Beethoven Ilju Zeljenku, za ktorým bude nasledovať Klavírne kvarteto č. 1 g mol, KV 478 Wolfganga Amadea Mozarta. Program uzavrie Sláčikové kvarteto č. 14 cis mol, op. 131 od Ludwiga van Beethovena.

Vstupenky si môžu záujemcovia kúpiť v pokladnici SF, a to až do obsadenia možného povoleného počtu návštevníkov. Koncert bude zároveň o 19. h vysielaný prostredníctvom websktánky filharmónie aj online.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská filharmónia #Mucha Quartet