Ine Kafe rekapituluje, vychádza ich album Bez udania dôvodu

Album Bez udania dôvodu uzatvára trojicu albumov, ktoré nahrala legendárna punková skupina Iné Kafe vo svojom vrcholnom období.

09.12.2020 14:00
Ine kafe Bez udania dovodu Foto:
Iné Kafe sa na albume Bez Udania dôvodu vrátili k pôvodnému tvrdému punk-rockovému výrazu i zvuku.
debata

Aj tento album dosiahol po tituloch Je tu niekto? a Príbeh platinové hodnoty predaja a potvrdil špičkovú pozíciu skupiny na slovenskej scéne po roku 2000. Iné Kafe sa tu vracia k pôvodnému tvrdému punk-rockovému výrazu i zvuku, čo ocenili najmä ich stabilní fanúšikovia. Po takmer 20 rokoch vychádza album v týchto dňoch prvýkrát aj vo vinylovej podobe vo vydavateľstve OPUS.

„Album Bez udania dôvodu sme poňali úplne inak, ako albumy, ktoré vznikli pred ním. Predchádzalo mu obdobie, keď sme boli v každom časopise a telke a začali na nás chodiť už aj ľudia, ktorí sa až tak nezaujímali o hudbu, ale len o značku alebo len o naše tváre. A to nám parádne začalo liezť na nervy. Tak sme sa rozhodli, že urobíme nahrávku, kde dáme bokom celých tých fešákov, ktorými sme v očiach mnohých boli a natrieme im to pekne od podlahy. Úmysel sa absolútne vydaril, mainstreamové publikum sme úplne odplašili a verní sa k nám primkli ešte viac. Album zaznamenal veľký ohlas u rockového publika. Jediný, kto nebol až taký šťastný bol vydavateľ, ktorý pochopiteľne očakával čo najmasovejšie predaje. Na konci dňa, ale album aj tak získal platinu a bol a aj je veľmi úspešný. Ľudia z neho poznajú určite singel Spomienky na budúcnosť. Album je pomerne dosť spoločensky orientovaný,“ komentuje vydanie reedície líder kapely Vratko Rohoň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iné kafe