Tip na slovenskú vianočnú skladbu: Tancujú zvony od Simy Martausovej

Nových vianočných pesničiek nie je tento rok až tak veľa, rovnako ako koncertov, kde by kapely a interpreti svoje skladby naživo predstavili.

21.12.2020 14:30
debata

Sima Martausová ale vianočnú skladbu predstavila. Skladba Vianočné zvony začala rotovať éterom počas prvej adventnej nedele a je súčasťou nového, šiesteho speváčkinho albumu nazvaného Oslobodená.

„Keďže náš nový album vychádza v zimnom období pred Vianocami, povedali sme si, že ako bonus zaradíme aj jednu vianočnú pieseň. Pôvodne sme ju s kapelou nahrali v štúdiu, neskôr sme do spolupráce prizvali symfonický orchester a dievčatá zo zboru SRo,“ povedala Sima Martausová.

Aranžmány pre orchester napísal Adrián Harvan, autorkou hudby aj textu je speváčka.

Pesnička Tancujú zvony je jedna zo slovenských vianočných pesničiek roku 2020.

Videoklip vznikol z vianočných a zimných videí, ktoré speváčke posielali fanúšikovia počas novembra. Obsahuje napríklad zábery z pečenia medovníkov, váľanie sa v snehu, korčuľovanie.

„Ďakujem každému, kto sa s nami podelil o svoje vianočné a zimné video. Ďakujem aj tým, ktorých videá sa do klipu nezmestili. Vďaka vám je táto pieseň nie len moja, ale naša,“ uviedla speváčka na Youtube kanáli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sima Martausová #Tancujú zvony