Tip na slovenskú vianočnú pesničku: Pokoj prináša Lenka Piešová aj so sestrou Barborou

Pieseň Pokoj, ktorej text napísala Lenka Piešová a podieľala sa autorsky aj na hudbe, si zaspievala so sestrou Barborou Piešovou, víťazkou posledného ročníka SuperStar, s kamarátkami speváčkami, učiteľkou spevu zo ZUŠ, členmi kapely a ďalšími priateľmi, ktorí jej do skladby naspievali zbor.

23.12.2020 07:00
Lenka Piešová a Barbora Piešová Foto:
Lenka Piešová a Barbora Piešová v klipe k pesničke Pokoj.
debata

„Veľmi som túžila naspievať „zimno-vianočnú“ pieseň a teší ma o to viac, že som pri nej spolupracovala aj s rodinou. Sestra Barbora sa mi tam vokálovo veľmi hodila a ona, samozrejme, neváhala ani minútu,“ vysvetľuje Lenka spoluprácu so sestrou.

„Videoklip sa točil v kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi. Keďže sme nepotrebovali zložitú scénu a mali sme všetky detaily premyslené a jasnú predstavu o klipe, príprava prebiehala veľmi rýchlo, v priebehu jedného dňa sme to mali natočené,“ povedala Lenka Piešová.

Hudbu k pesničke zložil Tony Marko, Roman Vážan spolu s Lenkou Piešovou. Klavír, na ktorom hrala, patrí domu kultúry, ale rada by mala také krídlo aj doma. „Bolo to skvelé, si zahrať na ňom, dodalo to celému klipu pompéznosť a nádherný zvuk,“ spomína Lenka.

Režisérom a kameramanom bol Filip Kormaňák, ktorý aranžoval klip do tajomno-pokojnej atmosféry, pomocou svetiel vytvoril jemne mrazivú zimnú atmosféru.

zväčšiť Lenka Piešová v klipe k pesničke Pokoj. Foto: Warner Music
Lenka Piešová Lenka Piešová v klipe k pesničke Pokoj.

„Veľmi sa teším, že vznikla opäť skladba, pri ktorej sme sa stretli priatelia a kolegovia a hlavne, že celé natáčanie bolo v pohodovej atmosfére,“ povedala Lenka Piešová, ktorá dodala: „Samozrejme niektoré zábery sa natáčali viackrát, pretože so sestrou sa na seba nevieme pozerať seriózne a vždy sa smejeme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokoj #Barbora Piešová #Lenka Piešová #vianočná pesnička