McCartney má nový album. Vďaka veľkému upratovaniu

Sir Paul McCartney zostavil svoj najnovší album z načrtnutých nápadov, na ktoré narazil "pri upratovaní v skriniach". Prezradil to v rozhovore s americkou televíziou CBS. Na albume pracoval niekdajší člen slávnych The Beatles kvôli epidémii Covid-19 takmer sám.

22.12.2020 13:31
debata
Vypočujte si novinku z McCartneyho 18. albumu

Pre sedemdesiatosem­ročného hudobníka znamenalo písanie za pandémie akési upratovanie vo vlastných nápadoch. „Ostatní ľudia si upratali v šatníkoch,“ povedal McCartney.

Podobne to podľa neho bolo i pri práci na jeho novom albume. „Vypratával som svoje skrine a našiel som načaté songy, ktoré som ešte nedokončil, A tak som si pomyslel: Ok, pozrieme sa na to a dokončíme to,“ povedal Sir Paul o svojom 18. sólovom albume, ktorý vyšiel minulý piatok.

Piesne slávny Brit písal a produkoval sám vo svojom vidieckom dome v anglickom grófstve Sussex, kam sa kvôli koronavírusovej pandémii stiahl so svojou najstaršou dcérou Mary a jej rodinou.

Až na pomoc niekoľkých zvukových technikov tak na kritikmi chválenej kolekcii 11 piesní (v luxusnej edícii ich je 15) pracoval sám. „Nerád by som niekoho nakazil covidom-19 a ja by som to tiež nechcel dostať,“ povedal hudobník. Kritizoval tiež ľudi, ktorí na verejnosti chodia bez zakrytého nosa a úst.

„Keď ľudia hovoria, že rúško obmedzuje ich občianske slobody, potom hovorím: Nie, to je hlúposť,“ vyhlásil McCartney, ktorý sa už predtým niekoľkokrát vyslovil pre nosenie rúšok a tiež pre očkovanie. Britskej BBC Paul McCartney minulý týždeň povedal, že sa sám na očkovanie teší.

Čerstvé interview s Paulom McCartneym
Nový album vzniknutý počas karantény nadväzuje na predchádzajúce číslované albumy zo 70. a 80. rokov, ktorá vznikli po rozpade kapely The Beatles. Rovnako ako vtedy hrá prakticky na všetky nástroje sám McCartney. Aktuálna téma epidémie sa odráža tiež v niektorých textoch piesní.
debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney