Skupina Team sa lúči. Koncertným turné

Skupina Team so spevákom Pavlom Haberom ohlásila na budúci rok rozlúčkové česko-slovenské turné.

07.12.2011 18:10
Pavol Habera Foto:
Pavol Habera
debata

„Po takmer 30 rokoch od vzniku Teamu chceme uzavrieť jednu mimoriadnu a úspešnú kapitolu našich hudobných životov a najlepší spôsob je zahrať našim fanúšikom a predviesť sa im v tom najlepšom svetle,“ uviedol na internetových stránkach Teamu spevák Pavol Habera. „Bude to naše najväčšie turné, čo sa týka celej výpravy, svetiel, efektov, zvuku a veľkosti pódia – tak, aby to spĺňalo najprísnejšie európske kritériá. Už teraz na tom pracujeme,“ dodal Habera.

Rozlúčkové koncerty budú na Slovensku v máji a v júni v šiestich mestách. Turné sa začne 6. mája v Prievidzi, nasledovať budú Košice, Nitra, Brezno, Bratislava a na záver 9. júna Martin, odkiaľ kapela pochádza. Česká časť turné obsahuje 10 zastávok. Či budú do zoznamu pribúdať aj ďalšie mestá, nie je zatiaľ jasné. Rovnako tak nie je jasné, či sa Team so svojimi priaznivcami rozlúči aj novou kolekciou piesní.

Výber skladieb, ktoré na koncertoch zaznejú, môžu ovplyvniť aj priaznivci skupiny. „Ak fanúšikovia chcú, môžu nám posielať tipy na pesničky, ktoré by nemali na koncerte chýbať. Toto turné bude najmä pre nich, tak nech si ho s nami ešte poriadne užijú,“ tvrdí Habera. Fanúšikovia skupiny môžu svoje obľúbené pesničky vybrať z vyše stovky skladieb v ankete na stránke www.team-online.sk. Každý hlasujúci môže vybrať maximálne desať piesní. Plánované koncerty by mali trvať asi dve hodiny.

Svoj zatiaľ posledný album vydala skupina pred štyrmi rokmi, keď vyšla platňa Team 11. Skupina vznikla v roku 1980, Pavol Habera sa k nej pridal koncom osemdesiatych rokov, keď kapela nahrala debutový album Team 1 (1988). Z platne s hitmi Reklama na ticho, Nároční či Malá nočná búrka sa predalo 250-tisíc kusov. Nasledovali ďalšie úspešné albumy a súbežne s účinkovaním v Teame rozbehol Habera aj úspešnú sólovú kariéru. V roku 1991 porazil dokonca Karla Gotta a získal Zlatého slávika v kategórii spevákov. Trojicu federálnych Zlatých slávikov získala v rokoch 1989 až 1991 aj skupina Team.

V druhej polovici 90. rokov vystriedal Haberu na poste speváka Roman Révai, s ktorým skupina nahrala album Voľná zóna. Habera sa neskôr do kapely vrátil a nahral s ňou ďalšie štyri štúdiové albumy.

debata chyba