Album legendárnych U2 The Joshua Tree patrí do klenotnice populárnej hudby

Piaty štúdiový album írskej skupiny U2 ​​s názvom The Joshua Tree, ktorý vyšiel 9. marca 1987, dnes patrí do klenotnice populárnej hudby. Doska s hitmi With or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For alebo Where the Streets Have No Name sa dočkala priaznivého prijatia od fanúšikov aj kritikov.

09.03.2022 06:00
The Edge, Bono, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton Foto: ,
U2 je írska rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1976. Členovia formácie U2 - zľava: The Edge, Bono, Larry Mullen, Jr., a Adam Clayton.
debata

Vo viac ako dvoch desiatkach krajín sveta sa vyšplhala na vrchol rebríčkov a s viac ako 25 miliónmi kusov patrí medzi najpredávanejšie albumy všetkých čias.

Zo slávnej írskej štvorice urobil tento album globálne superhviezdy. The Joshua Tree priniesla U2 aj prvé dve ceny Grammy – za najlepší album roka a najlepšie rockové vystúpenie roka.

Album, na ktorom sa okrem speváka Bona, gitaristu The Edge, basgitaristu Adama Claytona a bubeníka Larryho Mullena Jr. podieľali aj producenti Brian Eno s Danielom Lanoisom, má na konte aj množstvo ďalších úspechov. Napríklad v rebríčku magazínu Rolling Stone z roku 2003 „500 najlepších albumov všetkých čias“ sa umiestnilo na 26. mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #U2 #Bono Vox #The Joshua Tree