Za Hanou Zagorovou smúti aj taliansky spevák Drupi. "Nikdy na teba nezabudnem," odkázal jej

Zosnulá speváčka nahrala s Drupim v roku 1979 známe dueto Setkání, ku ktorému sama zložila českú časť textu, a podnikli aj spoločné koncerty po Československu.

30.08.2022 08:00
SR-Bratislava-SND-ples-Drupi-Zagorová Foto:
Taliansky spevák Drupi s Hanou Zagorovou v roku 2001, keď spolu vystúpili na Plese v opere.
debata

Slávny taliansky spevák Drupi, ktorý so Zagorovou spolupracoval koncom 70. rokov, tvrdí, že k sebe cítili úctu a rešpekt. Jeho reakciu na jej úmrtie získala česká spravodajská televízia CNN Prima News. Správe o smrti svojej speváckej kolegyne vraj nemohol uveriť.

"Bolo mi veľkou cťou spievať s Hankou. A ešte väčším potešením pre mňa bolo, že sme sa poznali osobne. Keď som bol v Prahe, mal som radosť, že sme sa často stretávali. Chýbajú mi slová…

Ciao, Hanka, nikdy na teba nezabudnem. Budeš mi navždy chýbať. Cítim bolesť a tečú mi slzy. Odpočívaj v pokoji," zveril sa televízii 75-ročný Drupi, ktorý sa preslávil napríklad hitmi Sereno è či Piccola e fragile.

Hana Zagorová (75) Čítajte viac Zomrela Hana Zagorová. Bludička z Ostravy mala 75 rokov

Z ich spolupráce vznikla pieseň Setkání, z ktorej sa stal veľký hit. „Drupi bol taký typický alfa samec,“ zaspomínala si naňho so smiechom Zagorová v rozhovore pre český Deník.

Ich spolupráca však v skutočnosti mala ďaleko k ideálu. Zagorová sa zaňho dokonca občas hanbila a príjemné spomienky nemala ani na prvé stretnutie.

Hana Zagorová a Drupi - Setkání (1979)

„Namiesto charizmatického muža, ktorého som čakala, prišla troska. Videla som len opitého muža, ktorý sotva rozprával. Dal si záťah nočnou Prahou a dosť to prehnal,“ opísala.

Zlé skúsenosti pokračovali aj po úspechu hitu Setkání. Slovenský režisér Ján Roháč sa totiž rozhodol, že s oboma nakrúti televízny recitál, Drupi sa však nedržal scenára a niekedy sa voči Zagorovej správal až urážlivo. „Zostala som sklamaná,“ priznala v autobiografickej knihe Dřív než to zapomenu.

Hana Zagorová a Drupi - Můj sen je touha žít (1979)

Po rokoch mu však odpustila. Zmierili sa a dokonca sa párkrát opäť spolu ukázali na pódiu. Drupi sa neskôr zase zveril, že sa mu Zagorová vtedy páčila nielen ako speváčka a pracovať s ňou vraj bola radosť.

Hana Zagorová zomrela v piatok 26. augusta v Prahe vo veku 75 rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #speváci #Hana Zagorová #Drupi